Έκθεση με ψηφιδωτά τραπέζια της Κατερίνας Κοντογιώργη

Στην έκθεση παρουσιάζεται η σημειολογία του αντικειμένου «τραπέζι ή τράπεζα», που στη φάση αυτή της καλλιτεχνικής πορείας της Κατερίνας Κοντογιώργη ενέχει την έννοια ότι αναδεικνύει πλήθος συμβολισμών που εμπεριέχονται στις λειτουργίες του: Τραπέζι εστία, τραπέζι εργασίας, χρηματοπιστωτική ουσία, θρησκευτικό σύμβολο κ.λπ. Οι ψηφιδωτές επιφάνειες παραπέμπουν σε ίχνη μιας ιστορικής και πολιτισμικής εξέλιξης, αποτολμούν μια περιήγηση στα μεγάλα ρεύματα και τις ιστορικές περιόδους της τέχνης, αρχαίας, βυζαντινής, σύγχρονης. Τα επιτοίχια ψηφιδωτά ενισχύουν τον ιστορικό και αφηγηματικό χαρακτήρα του «τραπεζικού» εικαστικού περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα σθεναρό σύνολο προσωπικών βιωμάτων και συλλογικής μνήμης.

Η Κατερίνα Καμπουργιαννίδου – Κοντογιώργη γεννήθηκε στη Λευκάδα, από μικρασιάτες γονείς. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ), των ΔΗΠΕΑΠ (Αγίας Παρασκευής) και της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφιδογράφων (ΑΙΜC), με συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις (Ραβέννα, Μελβούρνη, Σάο Πάολο κ.λπ.).

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και αυτή είναι η τρίτη της ατομική. Έργα της κοσμούν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.


Σχολιάστε εδώ