100 δόσεις και πάνω για τα χρέη στις Εφορίες

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την κατάρρευση της Αγοράς, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που λέει η κυβέρνηση, ότι υπάρχει ανάκαμψη και περάσαμε τον κάβο, αποτυπώθηκε την περασμένη Κυριακή στις ευρωκάλπες. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία ιδέα για το τι συμβαίνει στα μαγαζιά, μικρά και μεγάλα. Ζουν στον κόσμο τους, περιχαρακωμένοι από την αυλή τους. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τις διαρροές σε εφημερίδες της Τρίτης για το ότι η κυβέρνηση ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ με την «τρόικα» ρύθμιση για πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε… 48 δόσεις! Ακόμη κι αυτό, όμως, η κυβέρνηση δεν το έκανε γιατί ξαφνικά στο Μαξίμου αντιλήφθηκαν τον βραχνά κάθε επιχείρησης, αλλά λόγω της εκλογικής ήττας. Και άρχισαν τις… προσφορές μήπως και επαναπατρίσουν ψήφους.

Πέρα, όμως, από τα εκλογικά μαγειρέματα και τους ιδιοτελείς κομματικούς υπολογισμούς, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα, που δεν μπορεί να περιμένει. Και οι λύσεις δεν είναι μόνο απλές και εύκολες αλλά, το κυριότερο, δίνουν άμεσα ζωή στην Αγορά και ζεστό χρήμα στο Ταμείο του κράτους.

Η λύση που προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο πασίγνωστος Βασίλης Κορκίδης, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είναι συγκεκριμένη, όπως καταγράφεται σε ανακοίνωσή του. Σημειώνει συγκεκριμένα:

• Η τελευταία ρύθμιση του Ιουνίου του 2013 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

1. Οι φημολογούμενες 48 δόσεις πλέον δεν αρκούν. Με τις υπάρχουσες συνθήκες στην Αγορά, οι δόσεις για να είναι ρεαλιστικές θα πρέπει να «απλωθούν», φτάνοντας ακόμη και τις 100.

2. Γνώμη της ΕΣΕΕ παραμένει ότι η ρύθμιση θα επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματά της εφόσον μηδενιστούν οι πρόσθετοι φόροι ή τα πρόσθετα τέλη που βεβαιώνονται με την κύρια οφειλή για όλα τα έτη.

3. Σταθερή και διαρκής ισχύς της σχεδιαζόμενης ρύθμισης.

Aκόμη, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει:

«…Είναι πραγματικά μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να πείσει και να οδηγήσει την “τρόικα” σε “έξυπνες” λύσεις φορολογικής συμμόρφωσης, αντί για τα μέτρα εκφοβισμού και φορολογικής εξόντωσης που κυριαρχούσαν έως τώρα. Όσοι μικρομεσαίοι επιβιώσαμε από την κρίση, την παρατεταμένη ύφεση και την υπερφορολόγηση πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας ένα χρηστικό εργαλείο ρύθμισης των οφειλών μας, που θα εξασφαλίζει και θα εγγυάται τη μόνιμη εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας».


Σχολιάστε εδώ