Χωρίς Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο Πειραιάς!

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, το Τζάνειο δεν θα δέχεται επείγοντα περιστατικά. Έτσι, όποιος έχει ανάγκη θα πρέπει να τρέχει στο Κρατικό της Νίκαιας ή στο Αττικό, στο Χαϊδάρι! Τι σημαίνει αυτό για τους Πειραιώτες φαίνεται από το γεγονός ότι από τον Γενάρη του 2013 μέχρι σήμερα αντιμετωπίστηκαν στο Τζάνειο 76.000 επείγοντα περιστατικά από τα οποία τα 14.000 χρειάστηκαν άμεση εισαγωγή! Αυτοί οι 73.000 άνθρωποι, αν λειτουργούσε αυτό που θέλει να κάνει τώρα το υπουργείο Υγείας, πού θα πήγαιναν; Και αυτοί οι 14.000 ασθενείς που έκαναν επείγουσα εισαγωγή θα προλάβαιναν να πάνε στο Κρατικό ή στο Αττικό ή θα… πέθαιναν στον δρόμο;

Ενδεικτικά η ανακοίνωση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Τζάνειου που υπογράφει ο πρόεδρος Ανδρέας Μεριδώνης, αναφέρει:

«Το ΤΕΠ του Τζανείου είναι ένα από τα πλέον οργανωμένα και θεσμικά πρωτοπόρα ΤΕΠ (Ιατρείο Περιπατητικών Ασθενών, ανεξάρτητη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας κ.λπ.). Θα είναι ολέθριο λάθος η κατάργησή του.

Ο πειραϊκός λαός έχει ανάγκη το νοσοκομείο του! Καλούμε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης μας, να σταθούν αλληλέγγυοι με το νοσοκομείο μας και το προσωπικό του και να μην επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωσή του».


Σχολιάστε εδώ