Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Φιλί ζωής ή φιλί αποχαιρετισμού;

Δεν ήταν πολύ πανηγυρικό το κλίμα στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με την Επιτροπή Εκλογών. Βέβαια, κανένας δεν είπε ότι δεν ήταν νίκη του Βενιζέλου, όμως οι απώλειες σε σχέση με το ποσοστό και τις ψήφους που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου 2012 ξεπερνούν το 50%. Καλά λόγια είχαν οι περισσότεροι, υπήρχαν δε και κάποια στελέχη, όπως ο Σκανδαλίδης, που δεν θέλησαν να πάρουν τον λόγο.

Εύστοχη ήταν η… ατάκα του Φιλίππου Σαχινίδη, που επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζονται υψηλοί τόνοι και λαθεμένα συμπεράσματα για το αποτέλεσμα, δήλωσε χαρακτηριστικά: Να δούμε αν είναι φιλί ζωής ή φιλί αποχαιρετισμού από τους οπαδούς μας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετά επιθετικός και θυμωμένος με όλους, τονίζοντας ότι με αφήσατε μόνο, κανένας δεν βοήθησε, ούτε καν δεν αναπαραγάγατε τα μηνύματα από τις ομιλίες μου, κανένας σας δεν με στήριξε!

• Ποιο Ιδρυτικό Συνέδριο και γιατί; διερωτάται ο Μιχάλης Καρχιμάκης και θυμίζει στη σημερινή ηγετική ομάδα ότι «ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τις ιδέες του και τα οράματά του, που παραμένουν ακόμα και σήμερα διαχρονικά. Ποιος θέλει να το αμφισβητήσει; Λίγος σεβασμός στον ιδρυτή δεν βλάπτει».


Σχολιάστε εδώ