στα ενδότερα των ομάδων

• Ανήμερα της επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης βίωσαν στην ΑΕΚ έναν από τους μεγαλύτερους εξευτελισμούς στην ιστορία της ομάδας.

• Ο ιδιοκτήτης των γραφείων που στεγαζόταν η Ερασιτεχνική έκανε πολλούς μήνες υπομονή, αλλά όταν διάβασε τις δηλώσεις του Αλέξη Αλεξίου ότι «διακανονίσαμε την οφειλή», το πήρε απόφαση και προχώρησε σε έξωση των «κιτρινόμαυρων».

• Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου, δηλαδή συνέπεσε με την επέτειο της Άλωσης και αύξησε τη θλίψη για την κατάντια της «Ένωσης» παρά την προσπάθεια των ΜΜΕ να κρατήσουν ψηλά το φρόνημα του κόσμου με αναφορές στη θεωρητική σύμπλευση όλων των πολιτικών φορέων για την Αγιά Σοφιά. Η έξωση, όμως, επισκίασε και τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση για το ρυθμιστικό σχέδιο «Αθήνα 2020».

• Στην ΑΕΚ, βέβαια, ελπίζουν να βρουν λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα όταν κατασκευαστεί το γήπεδο. Υπολογίζουν σε έσοδα 15% από την ΠΑΕ, αν και με βάση τον νόμο, το ποδοσφαιρικό τμήμα απαλλάσσεται από την επιβάρυνση.

• Το τραγελαφικό της υπόθεσης ήταν πως, μόλις 10 μέρες νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δήλωνε σε συνέντευξή του πώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Υποστήριζε, μάλιστα, ότι το χρέος προς τους ιδιοκτήτες των γραφείων είχε ρυθμιστεί και όλα εξελίσσονταν ομαλά.

• Μέσα σε 10 μέρες, όμως, οι παράγοντες και οι υπάλληλοι της «Ένωσης» είδαν τους δικαστικούς κλητήρες να καταγράφουν τα αντικείμενα που βρίσκονταν στα γραφεία και έπειτα να αλλάζουν κλειδαριές. Με συνέπεια το ΔΣ του συλλόγου να συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης στην εταιρεία του απερχόμενου προέδρου Κωνσταντίνου Κοτσάτου.

• Ο Αλεξίου, βέβαια, γνώριζε πολύ καλά τις κινήσεις στις οποίες προχώρησαν οι ιδιοκτήτες των γραφείων, διότι από τις 14 Μαΐου είχαν στείλει εξώδικο για χρέος 12.000 ευρώ. Τα 5.000 αφορούσαν στη δεύτερη δόση του διακανονισμού που έπρεπε να καταβληθούν στις 30 Απριλίου και τα υπόλοιπα 7.227 ευρώ στα ενοίκια των πέντε τελευταίων μηνών.

• Οι ιδιοκτήτες, όμως, ζητούν την εξόφληση του συνολικού ποσού που μπήκε σε διακανονισμό, δηλαδή 30.000 ευρώ! Με συνέπεια, βέβαια, να θεωρείται δεδομένη η μετακόμιση της ΑΕΚ σε νέα γραφεία διότι τα χρήματα δεν υπάρχουν, ενώ την ίδια ώρα οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 10 μήνες.

• Στον ΠΑΟΚ έχουν διαφορετικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν μιας και το οικονομικό λύθηκε από την ημέρα που αφίχθη στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Αλλά στη Θεσσαλονίκη έχουν πολλές εκκρεμότητες να διευθετήσουν, διότι οι περισσότεροι παίκτες μένουν ελεύθεροι και ο Άγγελος Αναστασιάδης καλείται να συγκροτήσει νέο ρόστερ και να το ετοιμάσει σε χρόνο ρεκόρ.

• Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ΟΦΗ, από τον οποίο περίμεναν την πρόσληψη του Τζενάρο Γκατούζο για να δείξουν προς κάθε κατεύθυνση ότι προχωράει η εξυγίανση και η διαρκώς υψηλότερη στόχευση. Έμαθε, όμως, ο Ιταλός για την προσφυγή του Χρήστου Μπούρμπου και χάλασε τον αρραβώνα αν και αρχικά έδωσε τα χέρια με τον Μάνθο Πουλινάκη.

• Ψάχνει, λοιπόν, προπονητή ο ΟΦΗ, όπως και ο Εργοτέλης! Μόνο ο Πλατανιάς έκλεισε το μέτωπο χάρη στη συμφωνία με τον Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος κατέβηκε ήδη στα Περιβόλια και έπιασε δουλειά με τις ευλογίες του Άγγελου Αναστασιάδη.

• Από ‘κει και πέρα, εκκρεμότητες με τους προπονητές έχουν οι ομάδες που θα ανέβουν από τη Φούτμπολ Λιγκ και η Ξάνθη που θα δώσει αγώνα μπαράζ για την επιβίωση με την 3η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας. Είτε μείνει η ομάδα της Θράκης στη Σούπερ Λίγκα είτε υποβιβαστεί, ο Χρήστος Πανόπουλος σχεδιάζει την αντικατάσταση του Νίκου Κεχαγιά.

• Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές, αλλά μόνο για την περίπτωση που μείνει η Ξάνθη στη μεγάλη κατηγορία. Αν και ο Πανόπουλος αισιοδοξεί ότι μπορεί να πείσει τον εβρίτη τεχνικό ακόμα και για τη Φούτμπολ Λιγκ, παρότι δεν θέλει να σκέφτεται ούτε σαν εφιάλτη την πιθανότητα για υποβιβασμό.

• Από τους νεοφώτιστους, ο Αλέκος Βοσνιάδης θα παραμείνει στη Νίκη διότι θα εξαργυρώσει τη συμμετοχή του στην κατάκτηση της ανόδου μιας και η ομάδα της Νέας Ιωνίας μοιάζει να ‘χει καπαρώσει το δεύτερο εισιτήριο, πίσω από την Κέρκυρα. Αντίθετα, στους νησιώτες όλα μοιάζουν ρευστά παρά την εξαιρετική γνώμη που σχημάτισαν όλοι για τον Μιχάλη Γρηγορίου.

• Απλά ο νυν τεχνικός της Κέρκυρας θεωρείται πολύ καλός γνώστης της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά εκφράζονται αμφιβολίες για τη δυνατότητά του να σταθεί στα σαλόνια. Αλλά δεν έχει καεί ακόμα η υποψηφιότητά του για τον πάγκο της νησιώτικης ομάδας.

• Ένα σοβαρό ερωτηματικό υπάρχει και στον Άρη, αλλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν γνωρίζουν πως θα πορευθούν την επόμενη σεζόν. Αν, δηλαδή, θα αγωνίζονται οι «κίτρινοι» στη Φούτμπολ Λιγκ ή στη Γ’ Εθνική.

• Και στις δύο περιπτώσεις φαβορί εμφανίζεται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος έχει αρκετούς υποστηρικτές στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από την απόφαση που θα λάβει η γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών που θα κληθεί να πάρει θέση και για την πρόταση του Γιώργου Γαλανού.


Σχολιάστε εδώ