Προβόπουλο στηρίζει ο Βενιζέλος

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κρύβει ότι είναι υπέρ της παραμονής του κ. Προβόπουλου. Οχυρώνεται μάλιστα πίσω από το επιχείρημα ότι αν μετακινηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος, τότε αυτόματα μπαίνει θέμα για το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών. Η επιλογή του οποίου δεν μπορεί να γίνει αυθαίρετα από τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά θα πρέπει να συμπέσουν οι απόψεις και των δύο στο πρόσωπο που θα επιλεγεί. Και όπως τονίζουν κύκλοι που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, τέτοιο πρόσωπο αυτήν τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί.

Με βάση αυτήν την πραγματικότητα, ο κ. Βενιζέλος προτείνει να παραμείνουν ο κ. Προβόπουλος και ο κ. Στουρνάρας στις θέσεις που κατέχουν σήμερα.

Το ερώτημα είναι αν θα συμφωνήσει ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, δηλαδή ο Σαμαράς. Μέχρι τη στιγμή αυτή δεν έχει ξεκαθαριστεί. Αυτό, πάντως, που δεν μπορεί να ματαιωθεί ή να αναβληθεί είναι η λήψη της απόφασης, μέχρι την Τρίτη 10 Ιουνίου, για το ποιος θα είναι ο διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεδομένου ότι για την άλλη μέρα, 11 Ιουνίου, έχει οριστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤτΕ όπου θα εγκριθεί ο διορισμός του νέου διοικητή.


Σχολιάστε εδώ