ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΖΑΓΟΡΑΚΗ…

Τον κοίταξα με ένα ειρωνικό χαμόγελο, οπότε επανήλθε για… επεξήγηση:

«Κοίτα, μπορεί να μη λέω ψέματα, όμως καμιά φορά μπορεί να κρύψω την αλήθεια»!

Θυμήθηκα το περιστατικό με την ευκαιρία της επιτυχίας να αναδειχτεί σε κορυφαία νικήτρια των ευρωεκλογών η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη. Ήταν το πρόσωπο του μήνα για την ελληνική δημοσιογραφία, αφού κάποια στιγμή παραδέχτηκε πως δεν είχε αναδείξει μια είδηση, επειδή έκρινε πως δεν συνέφερε τη χώρα! Τώρα η δημοφιλής (όπως αποδείχτηκε στα εκλογικά κέντρα) συνάδελφος θα απολαμβάνει μεγαλεία στις Βρυξέλες, στο Στρασβούργο, εκεί όπου πριν από αυτήν δόξασε τα ελληνικά χρώματα ο επίσης δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης.

Εννοείται ότι οι δημοσιογράφοι είχαν την τιμητική τους σε αυτές τις εκλογές. Ο Γιώργος Κύρτσος τα κατάφερε. Ο μέγας Μανώλης Γλέζος σάρωσε.

Αναμενόμενη, επίσης, ήταν η επιτυχία του βετεράνου ποδοσφαιριστή κ. Θεοδώρου Ζαγοράκη. Για να τον προτείνει και να τον στηρίξει προσωπικά ο πρωθυπουργός σημαίνει πως υπήρξε μεγάλη ένδεια στις επιλογές, αφού η διανόηση και η ακαδημαϊκή κοιλάδα δεν ήταν σίγουρο ότι θα συγκινούσαν περισσότερο από έναν προβεβλημένο (υπερβολικά βέβαια) ποδοσφαιριστή. Από την άλλη, τώρα με την ένταξη του Ζαγοράκη στο Ευρωκοινοβούλιο, θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος για τα συμφέροντα του τόπου, όπως και οι ΠΑΟΚτζήδες οι οποίοι απαλλάχτηκαν για πέντε χρόνια από το καμάρι τους…

Και επειδή η Ιστορία -όπως λένε- επαναλαμβάνεται ως φάρσα, ιδού το σεργιάνι του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της εθνικής ποδοσφαίρου με συνοδό τον Ζαγοράκη. Το δώρο προς τον Αντώνη Σαμαρά ήταν φανέλα με τις υπογραφές όλων (και του Σέργιου;)

Θα αναρωτηθείτε που βρίσκεται η επανάληψη. Χμ! Αρκεί να θυμηθείτε την ξαφνική παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε αθλητική εκπομπή του Mega που παρουσίαζε ο Μανώλης Μαυρομμάτης! Μπορεί -τότε- ο Κωστάκης να μην εντυπωσίασε ή να κέρδισε αναγνωρισιμότητα στην αθλητική Ευρώπη (μην ξεχνάμε στον τελικό της Πορτογαλίας οι κάμερες ζούμαραν στον Γκαγκάτση και όχι σε εκείνον!), όμως ο Μανόλο κέρδισε -ως 11ος!- θέση στην ενδεκάδα.

Αυτά.


Σχολιάστε εδώ