Οι εκκρεμότητες για την Αγιά Σοφιά

Συγκεντρώθηκαν, λοιπόν, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας και έδειξαν με τη στάση τους ότι δεν θέλουν την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς παρά την έντονη πίεση που τους άσκησαν περισσότεροι από 150 οργανωμένοι οπαδοί της «Ένωσης».

Στην ΑΕΚ, βέβαια, εκτιμούν ότι μπορούν να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα και να δρομολογήσουν την έναρξη των έργων. Ποντάρουν πρωτίστως στα εξαιρετικά σχόλια του Δημήτρη Στρατούλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και στην καλή διάθεση που δείχνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, ο Άρης Βασιλόπουλος.

Θέτει, βέβαια, όρους ο νέος δημοτικός άρχων, όπως και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης λέει σε όλα «ναι» επειδή «τώρα προέχει η ψήφιση του νόμου και η έκδοση της οικοδομικής άδειας».

Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, αφορά στη στάση των πολιτών διότι από εκείνους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της διαδικασίας.

Από μία ανάλογη κίνηση μιας άλλης ομάδας δημοτών μπλόκαρε το έργο το 2003, παρά το γεγονός ότι και τότε ψηφίστηκε από τη Βουλή ο σχετικός νόμος.

Αρκεί, δηλαδή, μία ένσταση από ένα κίνημα κατοίκων για να μπλοκάρει το έργο. Το πρόβλημα, μάλιστα, μπορεί να διογκωθεί από τη στιγμή που κάποιοι κάνουν του κεφαλιού τους και ασκούν βία αντί να κάτσουν και να συζητήσουν με τους διαφωνούντες. Γι’ αυτό και ο Μελισσανίδης διεμήνυσε πως σχεδιάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συναντήσει αντιπροσωπεία των κατοίκων που διαφωνούν με την κατασκευή του γηπέδου.

Εμπόδια στο φιλόδοξο πλάνο δημιουργούν και τα επεισόδια στον τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ το βράδυ της Παρασκευής στην Κυψέλη. Διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία στους διαφωνούντες να σταθούν και στα κρούσματα βίας που λείπουν τα τελευταία χρόνια από τη Νέα Φιλαδέλφεια επειδή ακριβώς γκρεμίστηκε το γήπεδο.

Αγκάθι το 15%
Ενστάσεις εκφράζονται και εντός ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Στρατούλης ζήτησε από τον Μελισσανίδη την απάλειψη του όρου που επέτρεπε στην ΠΑΕ να μην καταβάλει το 15% στο ερασιτεχνικό σωματείο. «Πρέπει να επιστρέψει η υποχρέωση της ποδοσφαιρικής ομάδας να αποζημιώνει την πραγματική ιδιοκτήτρια του γηπέδου για να μπορέσει να επιβιώσει».

Το ποσοστό αποτελεί και το σημείο τριβής ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Κοτσάτο και τον Μελισσανίδη. Με τον τελευταίο να κλείνει εντελώς την κάνουλα προς την Ερασιτεχνική και κάπως έτσι φτάσαμε στις τραγελαφικές καταστάσεις της περασμένης Πέμπτης με την έξωση του συλλόγου για χρέη προς τους ιδιοκτήτες των γραφείων.


Σχολιάστε εδώ