Με Τζιτζικώστα θα παίξουν στη ΝΔ για επόμενο αρχηγό!

Με μια επιτυχημένη διαδρομή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όταν ανέλαβε περιφερειάρχης μετά την έκπτωση λόγω δικαστικής ποινής του Παναγιώτη Ψωμιάδη, κατέβηκε υποψήφιος, αντιστάθηκε στις αφόρητες πιέσεις (κάθε είδους) του Μαξίμου να αποσυρθεί, πήγε κόντρα στην προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, τον Γιάννη Ιωαννίδη, και πέτυχε μεγάλη νίκη, με ποσοστό 71,01% έναντι 28,99%. Και αυτόματα όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω του.

Λογικό ήταν να προκαλέσει συζητήσεις σε παρέες με ρίζες που πάνε πολύ πίσω, στην εποχή του ιδρυτή της παράταξης, για την πολιτική συνέχεια που θα μπορούσε να έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ένας νέος ηλικίας μόλις 36 ετών, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, στην εξωτερική πολιτική και στη διπλωματία, στο γνωστό και υψηλού κύρους αμερικανικό πανεπιστήμιο Georgetown. Μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με την πρωτιά του Τσίπρα, έπεσε στο τραπέζι το όνομα του νικητή στη μεγάλη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο αντι-Αλέξης, είπαν κάποιοι, και μπορεί να γίνει το νέο πρόσωπο για την ανανέωση του κόμματος. Είναι σχεδόν συνομήλικος με τον Τσίπρα (που είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος) και προέρχεται από βέρα, παραδοσιακή Καραμανλική οικογένεια. Ο πατέρας του εκλεγόταν βουλευτής της ΝΔ συνεχώς από το 1974 μέχρι το 1992 στη Β’ Θεσσαλονίκης, χρημάτισε υφυπουργός και υπουργός, ήταν συμμαθητής του Κωνσταντίνου και ποτέ δεν έκρυψε τα φιλοβασιλικά του αισθήματα.

Το αν θα έχουν συνέχεια αυτές οι συζητήσεις εξαρτάται αποκλειστικά από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.


Σχολιάστε εδώ