Ενδιαφέρουν

• Αριθμό ψήφων που εκλέγει άνετα… βουλευτή συγκέντρωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τον ψήφισαν 14.010 Πειραιώτες, με διαφορά πρώτο δημοτικό σύμβουλο. Οι υπόλοιποι 28 σύμβουλοι που εκλέγονται από τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη είναι: Π. Κόκκαλης (3.585), Ειρήνη Νταϊφά (1.943), Γ. Μελάς (1.726), Αντ. Νικοπολίδης (1.566), Χρ. Αγραπίδης (1.530), Χ. Ζηλάκου (1.018), Αν. Χαλκιά (851), Στ. Ελληνιάδης (836), Αλ. Τζεφεράκος (823), Ν. Καλαμακιώτης (799), Δημ. Παρασκευόπουλος (787), Π. Καλογερόγιαννης (757), Ν. Καρβουνάς (708), Π. Αβραμίδης (699), Νανά Γλύκα (671), Μ. Μαυριδάκης (670), Αλ. Αργουδέλης (662), Κ. Σιγαλάκος (661), Στ. Βοϊδονικόλας (655), Χ. Σδρένιας (627), Στ. Αντωνάκου (605), Κ. Λαουλάκου (586), Στ. Γαϊτανάρος (584), Ν. Πηρούνιας (565), Αν. Βεντούρης (562), Ν. Μαντούβαλος (557), Ν. Γέμελος (551) και Γ. Δαβάκης (531). Ακολουθεί η Πόπη Αστεριάδου με 520 σταυρούς, που μάλλον θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο, μια και υπάρχει μια φήμη ότι ο Αντ. Νικοπολίδης θα παραιτηθεί.

Από τον συνδυασμό του Β. Μιχαλολιάκου εκλέγονται 10 σύμβουλοι, που είναι οι εξής: Π. Καλαγιά (2.142), Ευ. Σαρρή (1.745), Γ. Βοϊδονικόλας (1.488), Τ. Κάρλες (1.424), Χ. Τουμπέκης (1.256), Μ. Φύκια (1.188), Π. Ρέππας (1.120), Χ. Βουγιουκλάκης (1.111), Γ. Σιγάλας (1.076), Γρ. Καψοκόλης (1.047) και Γιάννης Μαστρονικόλας (1.045). Ο τελευταίος θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο αν παραιτηθεί (όπως έχει πει) ο Β. Μιχαλολιάκος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Ν. Αγγελόπουλος (728), Μ. Σταθάκη (679) και η Στ. Μελά (622). Αν παραιτηθεί ο Θ. Δρίτσας (επικεφαλής του συνδυασμού) θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο και η Ρένα Γαβαλά (604).

Από τον συνδυασμό του ΚΚΕ εκλέγονται η Ελπίδα Παντελάκη και ο Ηλίας Σαλπέας, ενώ οι υπόλοιποι εκλέγουν μόνο τους επικεφαλής τους (Κούζηλο, Βουράκη και Καλογερόγιαννη).

• Από τα ηχηρά ονόματα που έμειναν εκτός «νυμφώνος» είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Ξυπολιάς, οι αντιδήμαρχοι Στ. Κωνσταντούζος, Μ. Καλαϊτζάκης και Ν. Αμοργιανός, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κ. Μανωλάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Δανιήλ, Αντ. Θεοδώρου, Ν. Γρυπαίος, Σ. Ευσταθόπουλος και Π. Πουλικαράκος.

Οι «μετανάστες» από τον συνδυασμό του Γ. Μίχα δεν είχαν καλή τύχη. Ούτε η Ελένη Κούβαρη εξελέγη με τον Μιχαλολιάκο, ούτε η Πόπη Αστεριάδου με τον Μώραλη (σ.σ.: αν και μπορεί να μπει στο ΔΣ αν παραιτηθεί ο Νικοπολίδης). Αντίθετα, οι «μετανάστες» από τον συνδυασμό του Μαντούβαλου πήγαν καλά. Ο Χ. Βουγιουκλάκης εξελέγη με τον Μιχαλολιάκο όπως και ο Γ. Μαστρονικόλας (με το δεδομένο ότι θα παραιτηθεί ο νυν δήμαρχος) αλλά και ο Κ. Σιγαλάκος με τον Μώραλη. Από εκείνους που εγκατέλειψαν τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου για να πάνε στον Μώραλη, εξελέγησαν η Κ. Λαουλάκου και ο Γ. Δαβάκης, ενώ ο Γ. Αγγελόπουλος, ο Σπ. Δριμυλής και ο Α. Ζερβουλάκος δεν μπαίνουν στο νέο ΔΣ. Έκπληξη ήταν και η μη εκλογή τού επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου με τους συνδυασμούς τού ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καρδαρά.

• Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Πειραιά εναντίον του υποψηφίου δημάρχου Θοδωρή Δρίτσα, για τις καταγγελίες που είχε κάνει ότι σε ενορίες της πόλης μοιράζονταν σακούλες με τρόφιμα που περιείχαν ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Γ. Μώραλη. Σε ανακοίνωσή του ο Πειραιώς Σεραφείμ τονίζει ότι οι καταγγελίες αποτελούν «αφαντάστου αμετροέπειας εμπαθή συκοφαντία» στις οποίες κατέφυγαν οι εμπνευστές τους για να αποδώσουν την αποτυχία τους να προσφέρουν πειστικό, ουσιώδες πρόγραμμα δημοτικής διαχείρισης στον πειραϊκό λαό. Το γεγονός ότι μία κυρία έξω από έναν ναό μοίραζε σε ενδεείς τρόφιμα με ψηφοδέλτια δεν αποδεικνύει ότι η Εκκλησία ενεπλάκη στον προεκλογικό αγώνα, υποστηρίζει ο Σεβασμιώτατος και επισημαίνει ότι η μόνη προσφορά του κ. Μαρινάκη είναι η δωρεά μίας λειψανοθήκης στον Άγιο Νείλο. Όσον αφορά για τον κ. Μιχαλολιάκο ο άγιος Πειραιώς τονίζει ότι υπήρξε αρνητικός σε κάθε εύλογο αίτημα της Μητροπόλεως, όπως η παροχή αδείας για την ίδρυση υπόγειου πάρκινγκ στο προαύλιο του Αγίου Βασιλείου και η επιμονή του να ξαναχτίσει το Ρολόι, παρά την αντίθεση της Εκκλησίας γιατί το κτίριο θα «έκλεινε» τους ναούς της Αγ. Τριάδος και του Αγ. Σπυρίδωνα. Υπάρχουν, λοιπόν, αιτίες που δικαιολογούν την αποστασιοποίηση της πειραϊκής Εκκλησίας από τον κ. Μιχαλολιάκο.

Να σημειώσουμε ότι ο Θ. Δρίτσας απάντησε στον Μητροπολίτη αλλά λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να δημοσιεύσουμε κάτι. Θα κάνουμε, πάντως, αναφορά την επόμενη Κυριακή.

• Στο Πασαλιμάνι βρέθηκε νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο νέος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μαζί με τους εθελοντές του συνδυασμού του, που καθάριζαν την πόλη από τη μεγάλη αφισορύπανση. Εκατόν είκοσι εθελοντές του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό προεκλογικού υλικού όλων των συνδυασμών και στα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα του Πειραιά.

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε ότι: «Ήταν μια κίνηση ουσιαστική και σημειολογική γιατί πιστεύω στον εθελοντισμό και θεωρώ πως είναι κάτι που θα πρέπει να αναπτύξουμε και στον Δήμο Πειραιά».

• Την απεριόριστη υποστήριξή του, και μετά τις εκλογές, προς τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, εκφράζει με δήλωσή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Γιάννης Μαστρονικόλας. Ο λόγος που θα τον στηρίξει, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, είναι ότι απέδειξε πως αγαπάει τον Πειραιά και νοιάστηκε όσο κανένας για την καθημερινότητα του δημότη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

• Λέτε τώρα που βγήκε η Ρένα Δούρου στην περιφέρεια και στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τους Πειραιώτες, να «κολλήσουν» τα έργα στη Ν. Φιλαδέλφεια; Μήπως τελικά το… παιχνίδι είναι πολύ πιο απλό απʼ όσο νομίζουμε;

• Αύριο στις 7 το απόγευμα ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων θα εγκαινιάσει τη Νέα Μόνιμη Δομή Αντιμετώπισης Φτώχειας στο κτίριο επί της οδού Κοτυώρων 35 στη Νίκαια. Πρόκειται για την έναρξη λειτουργίας των νέων δομών οι οποίες και θα εξυπηρετούν δεκάδες άπορες οικογένειες, στην πλειοψηφία τους τρίτεκνες και πολύτεκνες, σε καθημερινή βάση, προσφέροντας φαγητό, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οι Δομές που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Υποδοχή Αστέγων, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρεσυης καθώς και Τράπεζα Χρόνου. Σε κάθε δομή υπάρχουν 6 λουτήρες, ιματιοθήκες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, παιδότοπος, βιβλιοθήκη κ.ά. Τα εγκαίνια θα κάνει η Μαρί Κυριακού.

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε: «Θα δώσουμε ανάσα σε μια περίοδο δύσκολη σε πολλούς συνανθρώπους μας. Δημιουργήσαμε ιδιαίτερα σημαντικές δομές, σε ένα άριστο περιβάλλον, μία ανοικτή ζεστή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι δομές αυτές είναι ίσως οι πιο σύγχρονες και άρτιες σε όλη την Ευρώπη».

• Απίστευτα πράγματα έγιναν προεκλογικά στη Σαλαμίνα. Ακόμα και ο θάνατος ενός ανθρώπου επιχειρήθηκε να… αξιοποιηθεί από κάποιους για εκλογικό όφελος! Λεπτομέρειες θα έχουμε στο επόμενο φύλλο…


Σχολιάστε εδώ