Ποια θέση φτιάχνουν για τον Στουρνάρα

Και πρόσθετε ότι το χειρότερο σενάριο –αυτό που δεν θα ήθελε– για τον σημερινό υπουργό Οικονομικών (κατʼ αυτόν) θα ήταν να πάει στην Κεντρική Τράπεζα.

Πολύ μικρή είναι η πιθανότητα να μείνει ο Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πηγής που αναφέρουμε παραπάνω, έχει αποφασισθεί η σύσταση ειδικής κυβερνητικής θέσης που θα αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους, θέση την οποία θα αναλάβει ο Στουρνάρας. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι ο κατάλληλος για τη θέση αυτή γιατί από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών έχει χειριστεί το θέμα του χρέους στα Eurogroup, στις Συνόδους Κορυφής, στις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στις επαφές που είχε με ομολόγους του στην ΕΕ, οπότε γνωρίζει όλες τις πτυχές του θέματος και τις θέσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι.

Η κυβερνητική αυτή θέση προβλέπεται να δημιουργηθεί πολύ σύντομα, υπό την προϋπόθεση ότι οι σημερινές εκλογές δεν θα προκαλέσουν ανατροπές στο παρόν πολιτικό σκηνικό.

Στις 11 Ιουνίου οι αποφάσεις για την Τράπεζα της Ελλάδος

Ως προς την καρέκλα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με εντολή του Μαξίμου έχει ορισθεί για την Τετάρτη 11 Ιουνίου συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας με θέμα την εκλογή διοικητή. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα παραμείνει ο κ. Προβόπουλος, ανανεώνοντας τη θητεία του.

Οι γνωρίζοντες τις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι θα είναι έκπληξη η μη παραμονή του σημερινού διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σημειώνουν όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σινιάλο από πλευράς Σαμαρά.


Σχολιάστε εδώ