Ποια απάτη μπήκε στο αρχείο με την εκ… παραδρομής (!) ψήφιση της σκανδαλώδους τροπολογίας;

Ούτε κάποιος αρχηγός κόμματος πήρε τον λόγο για να ζητήσει να πληροφορηθεί ποια υπόθεση ανοικτή στον ανακριτή έχει… αποστολή η τροπολογία αυτή, η οποία εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο (νόμος πλέον του κράτους, ο 4254/2014) και αυτομάτως εξαφανίσθηκε η περίπτωση «δ» του άρθρου 263α του Ποινικού Κώδικα. Και πλέον κλείνει αυτομάτως ο φάκελος και πάει στο αρχείο, με βάση την αρχή ότι η ευνοϊκότερη ρύθμιση ισχύει και για αδίκημα που έχει γίνει πριν, και μάλιστα αν ο δράστης – κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί αποφυλακίζεται.

Θα είναι ακραίο αν υποθέσουμε ότι η άκρα του τάφου σιωπή από όλα τα κόμματα σημαίνει ότι συμφωνούσαν με την κατάθεση της χαριστικής τροπολογίας που ψηφίστηκε, η οποία ενδεχομένως να… διευθετούσε και δικές τους δικαστικές εκκρεμότητες; Αν δεν είναι έτσι, ας το αποδείξουν φέρνοντας το γρηγορότερο το τεράστιο αυτό θέμα στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση μετέτρεψε σε πλυντήριο λαμόγιων…

Δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι όλες οι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις που υπάγονταν στην περίπτωση «δ» του άρθρου 263α του ΠΚ κλείνουν και οι κατηγορούμενοι κάνουν πάρτι… Και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων. Και μετά διερωτώνται πώς το ποσοστό της Χρυσής Αυγής εκτοξεύθηκε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Πήραν βέβαια πίσω την εκ (εσκεμμένης) παραδρομής κατάθεση της χαριστικής τροπολογίας, η ψήφισή της όμως παρήγαγε δίκαιο, και σε αυτό ουσιαστικά απέβλεπαν οι συντάκτες της, που με την κατάργηση της σχετικής διάταξης επιδίωκαν να γλιτώσουν τη φυλακή και την επιστροφή των κλεμμένων από τα δικά τους παιδιά, τους γνωστούς μεγαλόσχημους, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όπως εξοπλιστικά προγράμματα, Ναυπηγεία, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ κ.λπ.

Παραμένει, πάντως, η αναφορά που κάναμε στο φύλλο μας της 18ης Μαΐου προς την Εισαγγελέα κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ότι δεν μπορεί να μην έχει λόγο για όλα αυτά.

Ο κόσμος αντιδρά

Η αποκάλυψη της σκανδαλώδους αυτής αθώωσης από κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για δωροδοκία και κλοπή δημόσιου χρήματος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις απλών πολιτών. Στην «Καθημερινή», που είχε σχετικό δημοσίευμα, της γνωστής δικαστικής συντάκτριας Ιωάννας Μάνδρου, το οποίο μπήκε στις μέσα σελίδες, αναγνώστες της με επιστολές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους.

Ο κ. Ευάγγελος Δ. Σακελλαρίου γράφει:

«Οι εν λόγω διατάξεις, σαφώς “φωτογραφικές”, προβληματίζουν έντονα τις δικαστικές αρχές καθόσον ευτελίζουν τη δικαστική και νομοθετική εξουσία. Μήπως αυτές δεν αποτελούν καταστροφικά αποτελέσματα κομματοκρατίας, διαπλοκής, διαφθοράς και κατάφωρης προσβολής της κοινωνίας;».

Ο κ. Αριστείδης Μαρατσινός τονίζει:

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό το άρθρο θα έπρεπε να είναι προμετωπίδα της 1ης σελίδας της εφημερίδας σας, για να εντυπωσιαστούν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Δεν ξέρω από ποιο άρθρο του Συντάγματος και ποιο περιεχόμενο νόμων έχουν αποκτήσει τη νομική δυνατότητα να “νομιμοποιούν” τις πάσης φύσεως παράνομες πληρωμές από κρατικούς φορείς και δήμους… Με ποιο δικαίωμα παραγράφουν ποινικές ευθύνες για όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα οικονομικά κ.λπ.; Πραγματικά δεν μπορεί κανείς μας να συλλάβει την έκταση της απονομής χάριτος σε όλους αυτούς που καταχράστηκαν τα χρήματα του λαού και τον έφεραν στη σημερινή οικονομική αθλιότητα. Αυτές τις αχαρακτήριστες παράνομες ρυθμίσεις ποιοι τις πρότειναν και ποιοι τις ψήφισαν; Να δημοσιευτούν τα ονόματά τους, για να τους διαγράψει ο λαός από σήμερα και εφεξής».

Ο κ. Ιωάννης Ευθυμίου σημειώνει:

«Προσφέρει συγχωροχάρτι σε ακραίες συμπεριφορές κατά της Δημοκρατίας μας. Και η απάντηση αξίζει να είναι μόνο μία… εκλογικός καταποντισμός. Δυστυχώς, δεν θα είναι μόνο αυτός. Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν ότι αποκαθιστούν το brand name Ελλάδα, οι πράξεις άλλα δείχνουν. Τους αξίζει να χάσουν την εξουσία τους, τόσο άσχημα που τη χρησιμοποιούν. Ντροπή τους! Οι αμφιταλαντευόμενοι πολίτες θα θυμούνται».


Σχολιάστε εδώ