Κρύβουν τα ονόματα!

Και οι δύο υπουργοί, Παπακωνσταντίνου και Στουρνάρας, οχυρώνονται πίσω από τη δικαιολογία ότι «κάθε στοιχείο που έχει σχέση με τη φορολογία ή άπτεται αυτής είναι απόρρητο και δεν επιτρέπεται η γνωστοποίησή του», όπως αναφέρει στην απάντησή του στους δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ο νυν υπουργός Οικονομικών.

Ο δε πρώην υποστηρίζει στην απάντησή του στον κ. Κουβέλη ότι «οποιαδήποτε δημοσιοποίηση των στοιχείων που περιήλθαν στην κατοχή μας προϋποθέτει την έγκριση της αρμόδιας αλλοδαπής αρχής».

Και οι δύο υπουργοί μάς δουλεύουν. Προφανώς ζουν σε άλλον κόσμο και δεν πήραν χαμπάρι τη λίστα Λαγκάρντ, οι σελίδες της οποίας, με τα 2.062 ονόματα, κυκλοφορούν εδώ και τρία χρόνια σαν φέιγ βολάν… αν και… απόρρητα τα στοιχεία των φορολογουμένων… Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και στενός συνεργάτης του, ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος είναι μεταξύ των 2.062, μπορεί να τον ενημερώσει σχετικά…

Κανείς δεν πιστεύει όλα αυτά που ισχυρίζονται οι δύο υπουργοί για να δικαιολογήσουν το ΘΑΨΙΜΟ των λιστών. Απόδειξη, το ότι οργιάζουν οι φήμες «ανά τους καφενέδες» ότι η απόκρυψη των ονομάτων των μεγαλοφοροφυγάδων σχετίζεται πιθανότατα με… διαβουλεύσεις (κάθε είδους, μέχρι και παζάρια) με τους… ενδιαφερομένους για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, με άγνωστα τα ανταλλάγματα…

Και επειδή δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι σκιές για υψηλόβαθμα στελέχη της σημερινής εξουσίας, η καλύτερη διάψευση θα είναι να δοθούν όλα τα στοιχεία για τις λίστες Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργου στη δημοσιότητα, ώστε ο κάθε κατεργάρης, και ο όποιος ενδεχομένως εκβιαστής, να κάτσει στον πάγκο του…

Οι δικαιολογίες Μαυραγάνη…

Η αίσθηση, πάντως, που υπάρχει σε έγκριτους νομικούς –που έχουν χειριστεί πολύ μεγάλες υποθέσεις Ελλήνων με παράνομες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες και έχουν τεράστια εμπειρία για το πώς δουλεύει το σύστημα στην Ελβετία, ενώ γνωρίζουν και τις μακροχρόνιες συζητήσεις κυβερνητικών στελεχών με τους αρμόδιους υπουργούς της Ελβετίας και τις συναντήσεις που έγιναν στη Βέρνη, όπου από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2013 πήγε επανειλημμένα ο υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης, και κάποιες φορές μάλιστα ήταν μαζί του και ο κ. Παπασταύρου, εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού– είναι πως η Αθήνα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την υπογραφή συμφωνίας με την Ελβετία. Σε απλή γλώσσα, δεν θέλει να πειράξει τους ληστές των λιστών.

Και αναφερόμαστε σε συμφωνία ανάλογη με τις διμερείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από το 2011 και το 2012 με τη Γερμανία, την Αυστρία και την Αγγλία, οι οποίες προέβλεπαν συντελεστή από 21% έως 41%, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στη Βουλή φέτος, στις 4 Φεβρουαρίου, απαντώντας στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Παρότι, όμως, πλησιάζουμε τα δύο χρόνια συζητήσεων, συμφωνία δεν έχει υπογραφεί, όταν στο άψε – σβήσε ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και υπογράφουμε ό,τι ζητήσει η «τρόικα». Και η δικαιολογία, όπως την εξέφρασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, είναι ότι, σε αντίθεση με το είδος της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελβετία με την Αυστρία και την Αγγλία, «εμείς συζητάμε μόνο το αγγλικό και το γερμανικό μοντέλο» και θεωρούμε παρωχημένο το ελβετικό, με την προσθήκη ότι «δεν θα κάνουμε ποτέ μια συμφωνία αν η συμφωνία αυτή δεν είναι προς όφελος της Ελλάδος». (Δηλαδή, κύριε υφυπουργέ, προς όφελος της Ελλάδος είναι τα Μνημόνια που υπογράφει η κυβέρνηση; Κλείνει η παρένθεση.)

Και αν, κύριε Μαυραγάνη, η Ελβετία δεν κάνει πίσω στον όρο που θέτετε, ποιος θα είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος;

Πάρτι θα συνεχίσουν, με τις ευλογίες σας, να κάνουν τα λαμόγια, οι μεγαλοφοροφυγάδες, που έχουν καταληστεύσει τη χώρα μας, και οι χαμένοι θα είναι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, από τη στιγμή που θα μπορούσαμε να είχαμε εισπράξει ήδη πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Και δικαιώνονται εκείνοι οι οποίοι λένε –και είναι πάρα πολλοί– ότι η κυβέρνηση έχει στήσει ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των καταθετών που καταγράφονται στις δύο λίστες.

Αυτό εννοούσε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης όταν μιλώντας στη Βουλή επί της ερώτησής του τόνιζε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, «οι καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες κυμαίνονται μεταξύ 30 και 60 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και συλλαμβάνετε, κύριε Μαυραγάνη, αυτούς που χρωστάνε 200 ευρώ και αφήνετε στο απυρόβλητο αυτούς που χρωστάνε 200 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχω πάρει σαφή απάντηση.

Η Ελβετία αρνείται, και εμείς τι κάνουμε; Έχουμε λύσεις; Γιατί δεν ζητάμε τη συνδρομή των Ευρωπαίων; Θα κάνουμε αυτό και θα πετύχουμε αυτό ή θα κάνουμε εκείνο και θα το πετύχουμε…

Απλώς προσπαθούμε πάλι γύρω γύρω, κύριε υπουργέ, να φέρουμε το όλο θέμα. Περιμένω μια ξεκάθαρη απάντηση.

Περιμένει να μάθει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει με τα μαύρα χρήματα που έχουν φύγει στην Ελβετία και πότε επιτέλους θα φορολογηθούν αυτά».

Δυστυχώς, απάντηση δεν πήρε ο ελληνικός λαός…

Έχουν αφήσει το ΣΔΟΕ χωρίς υπαλλήλους…

Άλλη μία απόδειξη του παιχνιδιού που παίζει η κυβέρνηση με τις χρυσοφόρες λίστες, από τις οποίες θα αντλούσε η χώρα πολύ περισσότερα από το περιβόητο «πλεόνασμα», είναι το ότι η πολυσήμαντη Διεύθυνση Ελέγχων του ΣΔΟΕ έχει όλα κι όλα ΔΕΚΑ άτομα, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες χρειάζονται πάνω από 200. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;


Σχολιάστε εδώ