Καλά νέα…

• Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διόπτρες παρατήρησης και νυκτερινής σκόπευσης της εγχώριας ιδιωτικής εταιρείας THEON SENSORS έχουν εξαιρετικές πωλήσεις σε ξένες χώρες, όπως ΕΑΕ, Κατάρ. Μέχρι Σουηδία και Χιλή έφτασε η χάρη τους! Μπράβο τους.

• Η INTRACOM HOLDINGS, εξάλλου, αφού πούλησε την INTRACOM TELECOM στο Ντουμπάι, έναντι 47 εκατ. ευρώ, στρέφεται προς εντατικοποίηση παραγωγής τηλεπικοινωνιακών, προς εξαγωγή, εδώ και ενταύθα. Επίσης, όπως πληροφορούμαι, πολύ γρήγορα θα τους ανατεθεί η FOS (συντήρηση) των ραντάρ ART HOUR (ΓΕΣ) της SAAB. Εδώ είμαι υποχρεωμένος, από τις εμπειρίες, να τους θυμίσω ότι το τιμολόγιο που θα προσφέρουν θα πρέπει να είναι λογικό και προσαρμοσμένο στο κλίμα της κρίσης. Η εποχή των εθνικών προμηθευτών, που κοστολογούσαν όσο ήθελαν, με ανοχή των κρατούντων, έχει περάσει… Να τους βοηθήσω θέλω, γιατί έρχονται κι άλλα…

• Το θέμα μεταφοράς, υποδοχής και αξιοποίησης των 332 βαρέων, ειδικών, οχημάτων, που διετέθησαν από τις ΗΠΑ ΔΩΡΕΑΝ στον Στρατό μας, έχει αναλάβει στενός συνεργάτης του υπουργού.

• Το 80% από αυτά είναι σε υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας.

• ΟΛΑ, όμως, θα χρειαστούν ΑΜΕΣΗ, λεπτομερή επιθεώρηση και πλήρη αξιοποίηση. Το έργο αυτό θα αναληφθεί από κρατικούς φορείς (βασικά ΕΛΒΟ) και από ιδιωτικές μικρές εταιρείες του ΣΕΚΠΥ. Επιθυμία του υπουργού είναι να δώσει ευκαιρία σε πολλούς να συμμετάσχουν στις διαδικασίες.

• Η άμεση αξιοποίηση υπήρξε προϋπόθεση της διάθεσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και τούτο γιατί οι Αμερικανοί έχουν πικρή εμπειρία υλικού που παραχώρησαν και ενταφιάσθηκε από εγχώρια συμφέροντα. Για να δούμε…


Σχολιάστε εδώ