επί του πιεστηρίου

Τους αναστενάρηδες… θυμίζουν οι αρχηγοί. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος αλλά και ο Τσίπρας, όπως και ο Καμμένος και ο Κουβέλης. Οι σφυγμοί θα ανέβουν στο κόκκινο μέχρι να αρχίσουν να διαμορφώνονται τα ποσοστά και τότε για άλλους η προσγείωση θα είναι ανώμαλη και για άλλους πανηγυρική, με χορούς και γλέντια.

Δεν πρόλαβε να σταθεί στα πόδια της από τα 6,5 Ρίχτερ η Κεφαλονιά και είναι ξανά λαβωμένη. Άδικη μοίρα έκοψε το νήμα της ζωής της Άννας Πολλάτου, της ολυμπιονίκου μας, που τίμησε την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κεφαλονιά, με το χάλκινο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ με την Εθνική ανσάμπλ. Σε μια μετωπική σύγκρουση στην Εθνική οδό Πύργου – Πατρών, που ο Θεός να την κάνει Εθνική, η Άννα άφησε την τελευταία της πνοή. Είναι μια μεγάλη απώλεια πρωτίστως για την οικογένειά της αλλά και για την Κεφαλονιά και την Ελλάδα και, φυσικά, για τον αθλητισμό.

Αν είχαν μια σταλιά ευαισθησία και σεβασμό στους πολίτες, στους οποίους και απευθύνεται η δουλειά τους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που είχαν αναλάβει το exit poll της περασμένης Κυριακής, του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τη στιγμή που από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματά τους απείχαν χιλιόμετρα από την αλήθεια, θα έπρεπε να είχαν σκίσει τα πτυχία τους και να είχαν παραδώσει την άδεια λειτουργίας του μαγαζιού τους. Και, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και το 2009 και το 2000 είχαμε ξαναζήσει το ίδιο φιάσκο. Έκανε πολύ καλά ο υπουργός Εσωτερικών που παρενέβη στον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, ζητώντας εξηγήσεις. Και η απάντησή τους ήταν για μικρά παιδιά. Οι ανάγκες του τηλεοπτικού τρίωρου 19.00 – 22.00 έφταιξαν! Τους πίεσε κανείς να κάνουν μισές δουλειές για να έχουν τα κανάλια τα αποτελέσματα; Είστε με τα καλά σας; Αντί να βγείτε να ζητήσετε συγγνώμη, ζητάτε και τα ρέστα;

Το τραγικό συμβάν στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου ένα παιδί μόλις 13 χρόνων έχασε τη ζωή του, επηρέασε τις εκλογές στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Ο –για χρόνια– νυν δήμαρχος κ. Κορτζίδης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε δεύτερος με 32,3% έναντι 44,9% που πήρε ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. Σήμερα, στον δεύτερο γύρο, θα υπάρξει η τελική κρίση, γεγονός πάντως είναι ότι ο Κορτζίδης πλήρωσε το μεγάλο λάθος του να κρυφτεί όταν συνέβη το μοιραίο, αντί να πάει να παρουσιασθεί στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα, αναλαμβάνοντας τις όποιες ευθύνες του.

Τα πήγε πολύ καλά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η αρεοπαγίτης κυρία Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου (φωτό), που επανεξελέγη, καθώς αντιμετώπισε δυναμικά το «τσουνάμι» των μνημονιακών μέτρων κατά του δικαστικού κλάδου, με περικοπές στους μισθούς και αλλαγές στις συνθήκες εργασίας των δικαστών. Και οι συνάδελφοί της αναγνώρισαν το έργο της και την επανεξέλεξαν για άλλη μία θητεία.

Στις θέσεις των αντιπροέδρων ορίστηκαν ο πρόεδρος Εφετών Βασίλειος Μπάσης και ο αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς.

Γενική γραμματέας ορίστηκε η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη και αναπληρωτής γραμματέας ο πρόεδρος Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης.

Ταμίας θα είναι η ειρηνοδίκης Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, ενώ χρέη αναπληρωτή ταμία θα έχει ο πρωτοδίκης Χρήστος Παπαδήμας.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ