Ενδιαφέρουν

Ο Μώραλης χρησιμοποιεί ως… πολιορκητικό κριό την Εκκλησία, απʼ όπου βρίσκει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τις συνδράμει με τρόφιμα, λάδι και ό,τι άλλο νομίζει ότι τους χρειάζεται και «επενδύει» στη φιλανθρωπία, με επισκέψεις σε ορφανοτροφεία, οίκους ευγηρίας κ.λπ. Παράλληλα, αξιοποιεί όσο μπορεί περισσότερο τον Μαρινάκη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται σε κάθε συγκέντρωση συλλόγων ή φορέων του Πειραιά και επισημαίνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη να υπερψηφιστεί ο συνδυασμός του Μώραλη.

Από την αντίπερα όχθη, ο Β. Μιχαλολιάκος προσπαθεί με κάθε τρόπο να συσπειρώσει τους οπαδούς του και πηγαίνει καθημερινά σε συγκεντρώσεις φίλων και γνωστών του όπου τους αναλύει το τι προγραμματίζει για το μέλλον του Πειραιά. Παράλληλα κάνει ατελείωτα τηλεφωνήματα σε πολλούς Πειραιώτες, τους οποίους καλεί να τον ψηφίσουν στον β΄ γύρο. Και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν σίγουροι για την επικράτησή τους, με το περιβάλλον του Μώραλη να μιλάει για τελική νίκη με 4 μονάδες διαφορά. Κύκλοι προσκείμενοι στον Β. Μιχαλολιάκο αντιτείνουν ότι ο Μώραλης έχει φτάσει στην… οροφή του.

• Πολύς θόρυβος έγινε την περασμένη Κυριακή και τη Δευτέρα, για τα όσα συνέβησαν έξω από τα εκλογικά κέντρα. Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι προπηλακίστηκε από χούλιγκαν του Ολυμπιακού που δεν τον άφησαν να μπει σε κάποιο εκλογικό τμήμα, ενώ διαμερισματικός σύμβουλος του Μιχαλολιάκου δέχθηκε επίθεση από… μαυροφορεμένα άτομα και τον τραυμάτισαν, στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα.

Τόσο ο Β. Μιχαλολιάκος, όσο και ο Θ. Δρίτσας, κατήγγειλαν τα γεγονότα αυτά, ενώ ο δεύτερος ήταν ιδιαίτερα καυστικός για το γεγονός ότι υπήρχαν αντιπρόσωποι του Μώραλη έξω από τα εκλογικά τμήματα και πίεζαν ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον συνδυασμό του. Για τα θέματα αυτά επενέβη ο Εισαγγελέας, ενώ ο Γ. Μώραλης, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι κανένα περιστατικό από τα όσα καταγγέλθηκαν δεν έχουν αναφερθεί στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας και κατά συνέπεια απέχουν από την αλήθεια.

Ο τραυματισθείς διαμερισματικός σύμβουλος απέφυγε να καταγγείλει κάτι, ούτε δηλώσεις έκανε στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι δεν θέλει… μπλεξίματα. Πάντως, υπάρχει βίντεο που «έπαιξε» σε πολλά κανάλια που δείχνει πως έγιναν επεισόδια. Τώρα γιατί οι αστυνομικοί που φρουρούσαν (υποτίθεται) το εκλογικό κέντρο δεν είδαν τίποτα, είναι ένα… ερώτημα. Τα όσα έγιναν την Κυριακή, ίσως, αποτελούν προάγγελο του τι θα ζήσουμε –ενδεχομένως– σήμερα και ειδικά το βράδυ, αν οι δύο «μονομάχοι» βρίσκονται κοντά και δεν έχει ξεκαθαρίσει νωρίς το τοπίο…

• Ο συνδυασμός του Θ. Δρίτσα στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, αποφάσισε να μη στηρίξει κανέναν από τους δύο «μονομάχους» και άφησε τους οπαδούς του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

• Τάραξε τα νερά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου που εκλέγεται στην Περιφέρεια Αττικής που δήλωσε ότι… στηρίζει Μώραλη! Η δήλωσή του άναψε φωτιές στη ΔΗΜΑΡ του Πειραιά, που με οργίλη ανακοίνωσή της του υπενθύμισε ότι υπάρχει ειλημμένη απόφασή της να μην υπάρξει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο, και ότι σταθερή γραμμή της παραμένει να μην επιτρέψει να γίνει ο Πειραιάς ορμητήριο επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Πειραιά και πολιτευτής του κόμματος Νότης Ανανιάδης σε δήλωσή του στο Κανάλι 1 τόνισε ότι, κατά την προσωπική του άποψη, το έργο που έχει επιτελέσει κατά το διάστημα της θητείας του ο Β. Μιχαλολιάκος, είναι πολύ σημαντικό. Ανέφερε μάλιστα πως η Επιτροπή Πόλης της ΔΗΜΑΡ σε νέα ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως οι οπαδοί και οι φίλοι του κόμματος θα πρέπει στον β΄ γύρο να πουν όχι στην αποχή, όχι στο λευκό και το άκυρο και όχι σʼ εκείνους που βλέπουν ως λάφυρο τον Πειραιά. Διευκρίνισε δε, πως είναι ηλίου φαεινότερο πως η ΔΗΜΑΡ κλείνει το μάτι στον κόσμο της υπέρ του Μιχαλολιάκου.

• Εντύπωση έκανε η δήλωση του Θ. Δρίτσα, το βράδυ της Κυριακής, στην οποία εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες ντροπής για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό του που έζησε ο Πειραιάς. Επίσης είπε ότι καταγράφηκαν γεγονότα που θέτουν θέμα νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις, είπε ότι όποιος ήταν την Κυριακή στον Πειραιά αντιλαμβάνεται τι εννοεί.

• Στη… μάχη των σταυρών τα φαβορί πάνε μπροστά. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από επίσημες πηγές αλλά τα συγκεντρώσαμε το πρωί της περασμένης Πέμπτης και αφορούν καταμετρήσεις από τα μισά περίπου εκλογικά τμήματα, από τον συνδυασμό του Μιχαλολιάκου προηγούνται οι Μανωλάκος, Καλαγιά, Σιγάλας, Σαρρή, Κάρλες, Τουμπέκης, Ρέππας, Βουγιουκλάκης, Μαστρονικόλας, Ευσταθόπουλος, Μάκρας, Φύκια, Βοϊδονικόλας, Καψοκόλης. Από τον συνδυασμό του Π. Μώραλη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που αναμένεται να πάρει πάνω από 20.000 σταυρούς, είναι μακράν πρώτος και ακολουθούν οι Πέτρος Κόκκαλης και Ε. Νταϊφά. Στην τέταρτη θέση ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος που έρχεται πρώτος από τους πολιτικούς-αυτοδιοικητικούς υποψήφιους του συνδυασμού, δηλαδή δεν ανήκει στους επιχειρηματίες που πλαισίωσαν τον Γ. Μώραλη. Αυτό οφείλεται στη σταθερή πολιτική του τοποθέτηση και στη μακροχρόνια, πολύ καλή σχέση που έχει αναπτύξει με τον κόσμο, ο οποίος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που παίρνει μέρος, τον τιμά και τον κατατάσσει μεταξύ των πρώτων.


Σχολιάστε εδώ