ΔΗΜΟΙ

***

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ένας από τους ευνοούμενους συμβούλους του Μιχαλολιάκου, ο Νίκος Αμοργιανός, τον οποίο μάλιστα εδώ και δύο χρόνια έχει κάνει και αντιδήμαρχο, κάτι που είχε δυσαρεστήσει άλλους συμβούλους που πίστευαν ότι δικαιούνταν τη θέση, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ότι ο δήμαρχος υπονομεύει με τις πρακτικές του το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αφού είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Μιχαλολιάκος αγνοεί καταφανέστατα την ετυμηγορία του πειραϊκού λαού που εκφράστηκε την περασμένη Κυριακή! Η εξέλιξη αυτή έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην παράταξη του δημάρχου και όλοι κουνούσαν με σημασία το κεφάλι τους, διαπιστώνοντας ότι ο άνθρωπος που μέχρι την Κυριακή υμνούσε τον δήμαρχο και «σκιζόταν» για να επικρατήσει, εμφανιζόμενος ως ο πιο πιστός στρατιώτης του, τώρα τον κατηγορεί και μάλιστα του καταλογίζει ότι δεν αποδέχεται την ετυμηγορία του λαού! Δηλαδή, έλεγαν σύμβουλοι του Μιχαλολιάκου, τι ήθελε; Να παραιτηθεί ο δήμαρχος υπέρ του Μώραλη; Όλοι δε απορούσαν γιατί προχθές ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος κατήγγειλε για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και τρομοκρατία στα εκλογικά κέντρα τον Μώραλη και δύο μέρες μετά άλλαξε άρδην άποψη σαν να… είδε ξαφνικά το φως του! Τι είδε δεν γνωρίζουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος, σε δηλώσεις του, ανέφερε σκωπτικά πως αν η Δημοκρατία και το Σύνταγμα προστατεύονται με «πουλήματα» όπως αυτό του Ν. Αμοργιανού, τότε οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει τη σημασία τους.

***

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, με δήλωσή του, ζητεί την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, λόγω της παρέμβασής του στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Σπάρτης.

Ο κ. Βαλιώτης και η παράταξή του, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, χαρακτηρίζουν «ανεπίτρεπτο και αντιδεοντολογικό» το γεγονός «αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών να επεμβαίνει στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Σπάρτης και μάλιστα σε περιοχή στην οποία εκλέγεται».

Συγκριμένα αναφέρεται:

«Στη συνέντευξή του, στο ραδιοφωνικό σταθμό FLY fm, στις 20 Μαΐου 2014, χαρακτήρισε τον συνδυασμό μας και το 39% των πολιτών που μας ψήφισαν «συνονθύλευμα» και αυτό γιατί επιθυμεί να στηρίζει ανθρώπους υποτακτικούς και όχι όσους έχουν ανεξάρτητη και αδέσμευτη γνώμη. Συνέχισε την προσβολή και προς τους συγχωριανούς του, οι οποίοι τον τιμούσαν με την ψήφο τους επί σειρά ετών χαρακτηρίζοντάς τους «χρυσαυγίτες», επειδή αρκετοί ψήφισαν το συνδυασμό μας. Η θέση του συνδυασμού μας είναι γνωστή και καθαρά διατυπωμένη στη διακήρυξή μας.

Καταδικάζει τον φασισμό, τον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Θα περιμέναμε από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γρηγοράκο και τον συνδυασμό του κ. Αργειτάκου που στηρίζει, να είχαν λύσει χρόνια προβλήματα της πόλης και της περιοχής (νοσοκομείο, μουσείο, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.)».


Σχολιάστε εδώ