Τρίζει η καρέκλα του Θεοχάρη

Οι ανακοινώσεις αυτές του γενικού γραμματέα Εσόδων -ο οποίος δεν υποχρεούται να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και έχει τέτοια… ασυλία από τον νόμο που επέβαλε η «τρόικα», ώστε ούτε ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παρέμβει- έχουν δημιουργήσει πολύ άσχημο κλίμα για την κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, ενώ ρίχνουν λάδι στη φωτιά κατά της κυβερνητικής πολιτικής στις συζητήσεις που γίνονται στους καφενέδες. Ο γενικός γραμματέας κατηγορείται για την ώρα που επέλεξε να ανακοινώσει τα νέα μέτρα κυνηγητού των φορολογουμένων, ενώ κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες φθάνουν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για εσκεμμένη ενέργεια…

Είναι τέτοια η οργή, που σε υπουργικά γραφεία λέγεται ότι «ο Θεοχάρης είναι τελειωμένος»! Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποπομπή του θα μεθοδευθεί με τη συνένωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με άλλον φορέα που σχετίζεται με τον ίδιο χώρο.

Άγριο κυνηγητό…

Στο κυνηγητό που προανήγγειλε προεκλογικά περιλαμβάνονται τα εξής:

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έχουν για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο με πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, για ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες), για δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα, ακόμη και για τις δαπάνες για φως, νερό και τηλέφωνο. Επίσης, στον σχεδιασμό προβλέπεται η διεύρυνση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων σε αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, θυρίδες, κλειστούς λογαριασμούς κ.ά., με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα από ληξιπρόθεσμα χρέη. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται η απευθείας χρέωση τραπεζικών λογαριασμών για μικρού ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές, κάτω των 1.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ