Το μπαλάκι στην «τρόικα»!

Ο Ζήσης Βρύζας, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Γεροντίδης και ο Θανάσης Κατσαρής είδαν μόλις οκτώ βουλευτές Θεσσαλονίκης να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους.

Για τα χρέη δεν βρέθηκε άκρη. Φρόντισε εξ αρχής ο Γιώργος Ορφανός να καταστήσει σαφές ότι η κυβερνητική απόφαση εξαρτάται και από την «τρόικα».

«Όσον αφορά τα χρέη και τη Θέρμη, υπάρχει μια σκέψη να μη λυθούν προεκλογικά για να μη φανεί ότι γίνεται γι’ αυτό. Μετά τις εκλογές υπάρχει σχετική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε. Αρχικά, θα περάσει η τροπολογία της Θέρμης και περίπου 25 μέρες μετά θα προωθηθεί το θέμα των χρεών, αφού ενημερωθεί και η “τρόικα”», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ορφανός, κυβερνητικός βουλευτής και μέλος της επιτροπής που θα συζητήσει και τη σχετική τροπολογία για τη Θέρμη, που κατατέθηκε στη Βουλή την τελευταία μέρα πριν από το κλείσιμό της.

«Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από την οικογένεια του ΠΑΟΚ γιατί αρνήθηκαν πολλοί την πρόσκληση του ΠΑΟΚ. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα τους ανταποδώσει αυτό που έκαναν. Συζητήσαμε θέματα κυρίως της ΠΑΕ, όπως τα χρέη, τη Θέρμη, αλλά και το θέμα αντιμετώπισης από τα διοικητικά όργανα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Κατσαρής, που εξέφραζε ουσιαστικά και τις απόψεις του Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» εμφανιζόταν έξαλλος σε όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του επειδή θεώρησε ότι οι βουλευτές τον αγνόησαν επιδεικτικά και έτσι όλοι στην Τούμπα ετοιμάζονται για μετωπικές συγκρούσεις, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο του Σαββάτου έστω και αν η ΕΛΑΣ εξέταζε το ενδεχόμενο της απαγόρευσης.

Τον Σαββίδη ενόχλησε και η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον Βρύζα και τον Κατσαρή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλο κι έκανε έξαλλο τον ομογενή επιχειρηματία…

Τελείωσε ο Τσιστιακόφ

Οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, πάντως, μας δικαιώνουν απόλυτα. Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ χαιρέτησε το απόγευμα της Πέμπτης τους παίκτες της ομάδας και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους τις δύο τελευταίες σεζόν. Ο ρώσος μάνατζερ έγινε ο πρώτος που πλήρωσε την αποτυχία του «δικέφαλου». Αλλά, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις κινήσεις του Σαββίδη, «θα ακολουθήσουν και άλλες απομακρύνσεις που θα προκαλέσουν μεγαλύτερο θόρυβο». Όπως τα γράφαμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η μπάλα θα πάρει και τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος ρίσκαρε για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Σαββίδης δεν δείχνει να καταλαβαίνει από τέτοιες συναισθηματικές φορτίσεις.

Από ‘κει και πέρα, στον «δικέφαλο» αποφάσισαν να συνεχίσουν την κόντρα τους με την ΕΠΟ. Σκέφτονται, μάλιστα, να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη με αφορμή την αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ. Ουσιαστικά θα ζητήσουν από τα στελέχη της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Εφέσεων τα χρήματα που υπόσχεται κάθε χρόνο το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιάστε εδώ