Τι γίνεται στους άλλους δήμους

• Στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, χωρίς ιδιαίτερα απειλητικούς αντίπαλους μπορεί να εξασφαλίσει από σήμερα το βράδυ την επανεκλογή του. Είναι από τα φαβορί της εκλογικής διαδικασίας.

• Στον Δήμο Κορυδαλλού, προηγείται σταθερά ο σημερινός δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Με πολύ καλό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και πολυδιασπασμένη αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά. Αν υπάρξει δεύτερος γύρος ο Γ. Μελάς, που εγκατέλειψε πριν δύο χρόνια τον συνδυασμό του Κασιμάτη και κατεβαίνει με δικό του ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται κυρίως από το σύνολο των ανεξαρτητοποιθέντων, είναι ο επικρατέστερος να βρεθεί σʼ αυτόν. Μεγάλο αγώνα για να βρεθεί αυτός στον βʼ γύρο, εφόσον υπάρξει, κάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίζει η ΝΔ ο Γιάννης Διάκος. Το πάνω χέρι, πάντως, το έχει ο Στ. Κασιμάτης. Τα «βαριά χαρτιά» του συνδυασμού του, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Θανάσης Ευθυμιάδης, αλλά και ορισμένα νέα άφθαρτα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας που έχει στον συνδυασμό του, δίνει τα εχέγγυα για μία πολύ καλή πορεία στις σημερινές εκλογές.

• Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο Χρήστος Σαλαλές με συγκροτημένες κινήσεις, σωστό προγραμματισμό, καλό επιτελείο και τον πρώην αντιδήμαρχο Δραπετσώνας Γιώργο Κατσαντώνη στον συνδυασμό του, είναι από τα φαβορί για τον δεύτερο γύρο. Από τους υπόλοιπους συνδυασμούς πολύ καλά πάει ο Ζαχαρίας Ζούπης, που έχει φτάσει όσο ποτέ άλλοτε κοντά στην… πηγή, ενώ «γρίφος» παραμένει τι θα κάνουν ο σημερινός δήμαρχος Λουκάς Τζανής και ο επικεφαλής της δεξιάς παράταξης Φώτης Μελάς.

• Στον Δήμο Περάματος, η Γιώτα Βοϊδονικόλα φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα με τον πρώην δήμαρχο Γ. Λογοθέτη και τον επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Λαγουδάκη να έχουν καλές πιθανότητες για τον β΄ γύρο. Ρυθμιστικό ρόλο διεκδικεί ο πολύ γνωστός και αγαπητός στην περιοχή γιατρός Δημήτρης Θεοδωρουλέας, ο οποίος όμως κατέβηκε αργά και δεν προλαβαίνει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

• Στον Δήμο Σαλαμίνας, τέλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Τσαβαρής κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στη θέση του. Η Ρούλα Νάνου, όμως, και ο πρώην δήμαρχος, ο πολύ αξιόλογος Σπύρος Σοφράς παλεύουν να του… κόψουν τον δρόμο. Η Νάνου έχει ένα προβάδισμα γιατί έχει τη σταθερή υποστήριξη του πρώην δημάρχου Αμπελακίων Μάριου Τραυλού που έχει πολλούς φίλους και υποστηρικτές στο νησί και όλα δείχνουν ότι θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Στην περίπτωση αυτή οι «συμμαχίες» θα βγάλουν δήμαρχο, αλλά ο Γ. Τσαβαρής θα είναι σε μειονεκτική θέση.

• Η παλιά και καλή συνάδελφος Τέτα Μίχα αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικές και αξιόλογες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο της Ρούλας Νάνου στη Σαλαμίνα. Μητέρα δύο παιδιών σήμερα, με έντονη όμως τη διάθεση για δράση και προσφορά «μπαίνει» στον… στίβο της ΤΑ γιατί –όπως δηλώνει η ίδια– βαριέται τη στασιμότητα. Οι σαλαμίνιοι ψηφοφόροι, επομένως, οφείλουν να μην της δώσουν το δικαίωμα να… βαριέται!

• Ο νεαρότερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι ο 22χρονος Λεωνίδας Νικολακάκος. Δουλεύει ως ιδιωτικός υπάλληλος σε μία εταιρεία αλλά παίζει ερασιτεχνικά και ποδόσφαιρο στον ΑΟ Κορυδαλλού. Κατεβαίνει με τον συνδυασμό του Χρήστου Σαλαλέ και περιμένει την Κυριακή να… βγει στη σέντρα της αυτοδιοικητικής του πορείας.

• Μια ξεχωριστή υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Β. Μιχαλολιάκου είναι του Αριστομένη Μπαλάσκα, δικηγόρου στον Πειραιά και υποψήφιου διδάκτορα της Νομικής. Νεαρός, με ανήσυχο πνεύμα και όρεξη να δουλέψει και να διακριθεί στα κοινά, επιδιώκει την εκλογή του για να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί στην πόλη μας.


Σχολιάστε εδώ