στα ενδότερα των ομάδων

• Με ένα τραπέζι θα ευχαριστήσει ο Γιάννης Αλαφούζος τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την ονειρική σεζόν που πραγματοποίησαν με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φθηνά θα τη βγάλει ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», αλλά όπως λένε οι συνεργάτες του «εκείνο που μετράει είναι πώς εξακολουθούμε να λειτουργούμε ως οικογένεια».

• Οι επιτυχίες άνοιξαν την όρεξη όλων στον Παναθηναϊκό που το ρίχνουν στην πλάκα και απολαμβάνουν τις στιγμές. Ακόμα και η κλήση του Στέφανο Καπίνο και του Νίκου Καρέλλη στην Εθνική ομάδα έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους «πράσινους».

• Οι δύο νεαροί παίκτες δέχθηκαν απανωτά πειράγματα από τους συμπαίκτες τους, ακόμα και από τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος είχε μάθει νωρίτερα την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα της Σουηδίας. Γενικά, η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού διέφερε από τις υπόλοιπες ομάδες και εκεί στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία των «πρασίνων».

• Τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι μπροστά και το κατανοούν τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, όσοι και οι Διόσκουροι του προπονητικού τιμ, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιάννης Αναστασίου. Οι «πράσινοι» καλούνται την επόμενη σεζόν να ανταπεξέλθουν εκτός των άλλων και στην πίεση, την οποία απέφυγαν φέτος επειδή όλοι τους έδωσαν πίστωση χρόνου.

• Ο Αναστασίου έχει ζητήσει την απόκτηση τεσσάρων παικτών, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στις υποθέσεις των Αμπέιντ και Σίλντενφελντ. Πρόκειται για τους δύο δανεικούς που μπορούν να καθορίσουν τις κινήσεις των «πράσινων» διότι ειδικά για τον Αμπέιντ έχουν εκφραστεί άπαντες υπέρ της παραμονής του.

• Με τον Σίλντενφελντ είναι μπερδεμένα τα πράγματα διότι οι αποδοχές του Κροάτη ανέρχονται σε ποσό που δεν μπορεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός, ενώ μπορούν να του διαταράξουν και τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Γι’ αυτό και ο Νταμπίζας αναζητάει εξαρχής έναν κεντρικό αμυντικό για να πλαισιώσει τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος προορίζεται για ηγέτης της οπισθοφυλακής την επόμενη σεζόν.

• Προέρχεται από εξαιρετικό δεύτερο γύρο ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ και, μάλιστα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό με κυριότερο μνηστήρα την Ουντινέζε. Μόνο που στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πουλήσουν το καλοκαίρι κάποιον από τους βασικούς.

• Μοναδική εξαίρεση ποτελεί ο Στέφανος Καπίνο, για τον οποίο εκτιμούν οι «πράσινοι» πως μπορούν να καλύψουν το κενό χάρη στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, αλλά και στην πρώτη ομάδα. Υπό προϋποθέσεις, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» μπορεί να προχωρήσουν και στην πώληση του Ρισβάνη από τη στιγμή που ο νεαρός στόπερ αρνείται να επεκτείνει το συμβόλαιό του.

• Από τους υπόλοιπους παίκτες που απασχολούν τις ξένες ομάδες, στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ενδώσουν στις πιέσεις για την πώλησή τους. Το ανέφεραν πρωτίστως στον εκπρόσωπο της Στόουκ που ήρθε στην Ελλάδα με πρόταση για τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά τα ίδια ισχύουν και για τον Κουτρουμπή και για τον Καρέλλη και για τον Ντάνιελ Πράνιτς.

• Οι «πράσινοι» επιχειρούν να αξιοποιήσουν τον θόρυβο που έχει προκαλέσει στην αγορά της Σκανδιναβίας η αναγέννηση του Μπεργκ, ενώ το ίδιο πράττουν και στην Αφρική με το ξεπέταγμα του Αντζαγκούν. Στη Νιγηρία, μάλιστα, άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν ονόματα υποψηφίων παικτών να φορέσουν τη φανέλα του «τριφυλλιού».

• Στην ΑΕΚ ασχολούνται πρωτίστως με την αγορά της Σερβίας και δείχνουν πως έχουν επικεντρωθεί στην απόκτηση του Ντάνκο Λάζοβιτς παρά τις υψηλές απαιτήσεις του έμπειρου επιθετικού. Υψηλές για τα δεδομένα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά όπως λένε στην «Ένωση», τα χρήματα που ζητάει ο διεθνής Σέρβος θεωρούνται ψίχουλα για τις δυνατότητες του Δημήτρη Μελισσανίδη.

• Εξακολουθούν, πάντως, να υφίστανται αρκετά ερωτηματικά στην ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν με κυριότερα το μέλλον του Τραϊανού Δέλλα και του Νίκου Λυμπερόπουλου. Υπάρχουν άτομα στο επιτελείο του «τίγρη» που επιμένουν ότι είτε θα μείνουν και ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής είτε θα αποχωρήσουν και οι δύο.

• «Μέση λύση δεν υπάρχει. Αποκλείεται να μείνει μόνο ο ένας από τους δύο», υποστηρίζουν εκείνοι που ξέρουν, αλλά την ίδια ώρα αδυνατούν να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Δέλλας. Ειδικά μετά από τις δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος παραδέχθηκε την επαφή, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «έκλεισε το κεφάλαιο της ΑΕΚ».

• Ο Καρδιτσιώτης βλέπει προς την Κρήτη και τον ΟΦΗ, διότι και τον περασμένο Νοέμβριο είχε συζητήσει με τον Μάνθο Πουλινάκη, αλλά τότε δεν μπορούσε να αφήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο μετρούσε ελάχιστες μέρες συνεργασίας. Μόνο που στο Ηράκλειο παραμένουν μπερδεμένοι, αφού ο Νίκος Μαχλάς επιμένει στην πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια, ενώ ο Πουλινάκης προτιμάει ξένο προπονητή, δίχως να διαγράφει από το μυαλό του τον Τσιώλη.

• Προπονητή αναζητούν και στον Εργοτέλη, στον οποίο αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά τις επιλογές από το παρελθόν και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Ελευθερόπουλο και Νίκο Αναστόπουλο. Με τον τελευταίο να εκφράζεται αρνητικά διότι θέλει να διατηρήσει ανοικτή και την πόρτα του ΟΦΗ.

• Προπονητή θα αναζητήσει και η Ξάνθη, εφόσον παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, αν και οι οιωνοί μόνο θετικοί δεν είναι για την ομάδα της Θράκης. Ο τραυματισμός του Τάνο Σολάρι στερεί από τον Νίκο Κεχαγιά το πιο σοβαρό επιθετικό όπλο του για τα μπαράζ της παραμονής και κάνει δύσκολη την αποστολή του ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

• Αν, πάντως, καταφέρει ο Χρήστος Πανόπουλος να σώσει την παρτίδα, τότε ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα αποτελέσει το βασικό φαβορί για το τιμόνι της Ξάνθης. Είναι αμοιβαία η εκτίμηση που τρέφουν ο επιχειρηματίας για τον προπονητή και αντίστροφα παρά τις κατά καιρούς εντάσεις στη σχέση τους.

• Ο Πανόπουλος, πάντως, δείχνει πλέον τη διάθεσή του να παραμείνει στην ακριτική ομάδα ακόμα και σε περίπτωση υποβιβασμού. Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης ενθουσιάστηκε από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ17 διότι επιβεβαιώθηκε και το καλό σκάουτινγκ της ομάδας, αλλά και η τρομερή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής.


Σχολιάστε εδώ