Στʼ αυτί…

• Τελείωσαν σε άκρα μυστικότητα τα γυρίσματα της σειράς «Κλεμμένα Όνειρα», που μας κράτησε συντροφιά τρία χρόνια στο Mega. Το φινάλε οι τηλεθεατές θα το δουν τέλος Ιουνίου.

• O σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης μάς είπε: «Για μένα τα «Κλεμμένα Όνειρα» ήταν ένας ηράκλειος άθλος, που γυριζόταν εδώ και τριάμισι χρόνια σε αντίξοες συνθήκες, εθνικές, οικονομικές και τηλεοπτικές. Έφτασε κάποια στιγμή που το σίριαλ ήταν η μοναδική ελληνική παραγωγή που προβαλλόταν στη μικρή οθόνη. Μέσω των «Κλεμμένων Ονείρων» επιβίωσε η ελληνική μυθοπλασία. Άντεξε και κατόρθωσε να μη διαλυθεί ένας ολόκληρος κλάδος. Τον επόμενο μήνα ξεκινάω τα γυρίσματα της νέας παραγωγής του Mega «Δικαίωση»». Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισε να φύγει από τη θέση του κριτή στο «Just the Two of Us 2».

• Ακόμη και η Ελλάδα έδωσε το δωδεκάρι της στο αποκρουστικό αξύριστο πρόσωπο της 25χρονης αυστριακής Conchita Wurst, που τρέλανε φέτος στον 59ο Διαγωνισμό της Eurovision στη Δανία.

Μια χώρα με παραδόσεις, αρχές και αξίες, τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς αλλοτριωθεί από τη σύγχρονη βιομηχανία του μάρκετινγκ και της σόουμπιζ, που υποστηρίζει οτιδήποτε προκλητικό και διαφορετικό απλώς και μόνο για να εντυπωσιάζει και να πουλάει.

Ακόμη και στην Ελλάδα μας, που βρίσκεται σε σύγχυση από τη συνεχή πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, η νέα γενιά γαλουχείται καθημερινά μέσω της τηλεόρασης στην ισοπέδωση οποιασδήποτε ταυτότητας, είτε είναι πολιτιστική είτε αφορά το φύλο και τον θεσμό της οικογένειας και του γάμου. Μια κοινωνία σε μετάβαση, χωρίς γένη και ρόλους, χωρίς αρχέτυπα, με σημαία τη δήθεν ελευθερία του άλλου, καταπατά την κανονικότητα και διαιωνίζει σκοπίμως την ηθική κρίση και παρακμή, ώστε τα άτομα να γίνονται έρμαια της μόδας.


Σχολιάστε εδώ