Ποιον στόχο είχε η διάρρηξη στο γραφείο που φυλάσσονταν κρίσιμοι φάκελοι;

Έγινε ολόκληρη διάρρηξη στο γραφείο που φυλάσσονται οι φάκελοι των προγραμμάτων που είναι σε εκκρεμότητα, κανείς δεν γνωρίζει επισήμως αν κλάπηκαν έγγραφα και από ποιους φακέλους και δεν έχει γίνει καν ΕΔΕ. Δεν γνωρίζουμε καν αν η διευθύντρια της ΥΔΑΣ έχει κάνει επίσημη αναφορά για το τι έγινε και τι έχει χαθεί…
Στο γραφείο αυτό δεν φυλάσσονται κάποια παλιά αρχεία… Είναι οι φάκελοι για υποθέσεις προγραμμάτων εκατομμυρίων ευρώ, για αρκετά από τα οποία έχει επιληφθεί η Εισαγγελία και η Οικονομική Αστυνομία… Άραγε ελέγχθηκαν οι φάκελοι της Ευρωπαϊκής Προοπτικής του κ. Σκλια για να διαπιστωθεί εάν λείπουν έγγραφα; Οι φάκελοι των Γιατρών του Κόσμου πειράχθηκαν κατά τη διάρκεια της διάρρηξης; Της ΜΚΟ Ακαδημίας ΙΝΑ; Τα ρωτάμε όλα αυτά γιατί είδαμε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ενώ υπάρχουν ανοικτά προγράμματα των συγκεκριμένων ΜΚΟ, κάποιοι έξυπνοι πάσαραν στον Άκη Γεροντόπουλο απόφαση για να τους εγκρίνει 400 χιλιάδες ευρώ για άλλα προγράμματα που έχουν, υποτίθεται, ολοκληρωθεί.

Όσο για την άλλη ΜΚΟ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διοικητικού Δικαίου του καθηγητή Σπύρου Φλογαΐτη, η κινητοποίηση και η δημοσιοποίηση του εκκολαπτόμενου σκανδάλου οδήγησε ευτυχώς στην αφαίρεση της φωτογραφικής τροπολογίας που είχε ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο και αφορούσε τη δυνατότητα του κ. Φλογαΐτη, μέσω της ΜΚΟ του, να λειτουργήσει και ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι φυσικά πώς θα ήταν δυνατόν ο καθηγητής της Νομικής, που χρηματοδοτείται η ΜΚΟ του από το κράτος, να είναι επίσης και ο επικεφαλής ιδιωτικού πανεπιστημίου στο όποιο οι φοιτητές θα καταβάλλουν μάλιστα και σχετικά υψηλά δίδακτρα.

Στη συγκεκριμένη ΜΚΟ βρίσκουμε τα ονόματα και αρκετών άλλων καθηγητών αλλά και… δημοσιογράφων…

****

Τον θαυμάζουν ακόμα;

Όλοι όσοι στο υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζουν να θαυμάζουν και να επενδύουν πολιτικά στον Ταγίπ Ερντογάν, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τη συνέντευξη του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη σε μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο, η οποία μεταδόθηκε από πολλά ΜΜΕ. Ακόμη και ο κ. Βαρθολομαίος, αν και είναι γνωστό το πόσο δύσκολο και πόσο επικίνδυνο είναι για τον ίδιο να αμφισβητήσει τον Ερντογάν, εξηγεί απλώς ότι ύστερα από δέκα χρόνια διακυβέρνησης από τον κ. Ερντογάν έγιναν μεν βήματα, αλλά απομένουν ακόμη να γίνουν πολλά.

— Όσον αφορά τους εύπιστους και «πλανεμένους» από τον τούρκο ηγέτη, απλώς να τους υπενθυμίσουμε ότι εκεί που περίμεναν δέκα χρόνια να τους κάνει το «δώρο» με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, φτάσαμε στο σημείο να απειλεί ο κ. Ερντογάν ότι θα ξανακάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά…

— Και κάτι ακόμη: Δεν έχει προβληματίσει το γεγονός ότι εδώ και έναν μήνα οι παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη είναι πλέον καθημερινές στο Αιγαίο; Τουλάχιστον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ, φαίνεται ότι έχει αλλάξει η ελληνική τακτική και πραγματοποιούνται και αναγνωρίσεις και αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών.

— Από όλο αυτό τον συρφετό καθηγητών, αναπληρωτών καθηγητών κ.λπ., που σιτίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο για να κάνουν την ανθελληνική, συνήθως, προπαγάνδα τους μέσα στα πανεπιστήμια, θα απαντήσει κανείς πόσοι μισθοδοτούνται από το τουρκικό κράτος ή τουρκικούς φορείς που συνδέονται με την Τουρκία; Το ρωτάμε γιατί φαίνεται ότι ο πλάγιος τρόπος «στρατολόγησης» είναι και η κλήση ορισμένων ελλήνων πανεπιστημιακών ως επισκεπτών καθηγητών σε τουρκικά πανεπιστήμια και θεσμούς, φυσικά με αμοιβή…

— Έχει πάρει φόρα ο κ. Ερντογάν και έτσι, εκτός από τις επιθέσεις κατά πάντων στο εσωτερικό, με τελευταίο «θύμα» τον επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας, στρέφεται και εναντίον των Ευρωπαίων και συγκεκριμένα των Γερμανών. Όλοι τώρα περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα πει στις προεκλογικές εκστρατείες του, με στόχο τους τούρκους ψηφοφόρους που ζουν στην Ευρώπη, καθώς επανειλημμένα τους έχει καλέσει να μην αφομοιωθούν στις χώρες που ζουν. Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα ξενοφοβικό, τα κηρύγματα αυτά του κ. Ερντογάν, που αποσκοπούν στο να μείνουν οι τούρκοι μετανάστες και κυρίως τα παιδιά τους της δεύτερης και τρίτης πια γενιάς στο περιθώριο των ευρωπαϊκών κοινωνιών, προκαλούν οργή και υπονομεύουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του Ερντογάν με την ΕΕ.

— Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, σε συνέντευξή του στη «Χουριέτ», προειδοποίησε ότι η απόσταση που χωρίζει την Τουρκία με την Ευρώπη έχει διευρυνθεί, αντί να έχει γεφυρωθεί, τα τελευταία επτά χρόνια.

— Τελικά, με αφορμή την υπόθεση της Σαμπιχά έγινε όλος αυτός ο θόρυβος και ξαναγυρίσαμε στη σιωπή. Αυτός που στοχοποιήθηκε περισσότερο μετά τη Σαμπιχά και δέχθηκε ομοβροντία πυρών εκ των έσω, ήταν ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, πρέσβης Γιώργος Αϋφαντής, καθώς κανείς δεν βλέπει με καλό μάτι την ύπαρξη στο πλευρό του προέδρου ενός έντιμου διπλωμάτη που δεν έχει ούτε προσωπικά ούτε κομματικά συμφέροντα. Πάντως, παρά τις υπόγειες επιθέσεις από το γνωστό «ενδοτικό» κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που αλλοιώνει την πατριωτική φυσιογνωμία της Αριστεράς, ο κ. Αϋφαντής παραμένει σύμβουλος του προέδρου του κόμματος, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει τη διακοπή της σχέσης αυτής…

— Όταν θα γίνει ο απολογισμός της ελληνικής προεδρίας και γίνει ο λογαριασμός για το πόσο στοίχισαν το φαγητό, η φιλοξενία, τα αυτοκίνητα, το Ζάππειο, οι αποσπάσεις προσωπικού στις Βρυξέλλες, θα πρέπει να γίνει κι ένας ακόμη λογαριασμός. Η σύγκριση με τα ποσά που στοίχισε η προεδρία του 2003, η οποία μάλιστα αφορούσε 17 και όχι 28 κράτη-μέλη, θα είναι μάλλον τρομακτική και σε μια ευνομούμενη χώρα θα προκαλούσε άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και του ΣΔΟΕ…

— Τώρα, βεβαίως, δεν μπορεί να μη σχολιασθεί το μυστήριο της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα. Χωρίς καλή προετοιμασία, με οργανωτές αμφίβολης ποιότητας και διαφάνειας, παραγοντίσκους που εδρεύουν στη Μόσχα εξυπηρετώντας κάθε είδους συμφέροντα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε την ευκαιρία να έχει -πέραν της αναψυχής- και σοβαρό πολιτικό βάθος η επίσκεψη αυτή. Καλή η κ. Ματβιένκο, που λόγω της «σχέσης» της με την Ελλάδα βλέπει όποιον έχει ελληνικό διαβατήριο, καλή η επαφή με τον κ. Τίτοφ, αλλά ένας εν δυνάμει έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί τέτοια ταξίδια για να συναντηθεί με τον Πούτιν, έστω με τον Λαβρόφ.
Για τον υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης ας έστελναν τον κ. Ήσυχο, άντε και την κ. Βαλαβάνη…


Σχολιάστε εδώ