Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα!

Και φυσικά δεν μπορείς να βάζεις μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, όχι χωρίς λόγο, αλλά αντίθετα για να κατασκευάζεις επιχειρήματα για την ολοκληρωτική κατεδάφιση κλάδων, που φέρνουν λεφτά και κρατάνε ζωντανές θέσεις εργασίας. Με έναν και μοναδικό στόχο, για να κάνεις το θέλημα των ξένων αφεντικών ανοίγοντας την πόρτα της χώρας μας στα μεγαθήριά τους για να αλώσουν και να μονοπωλήσουν ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική αγορά.

Και ως… όπιο, για να περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις και να μην υπάρξουν αντιδράσεις και αντιστάσεις, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί το τετριμμένο στρατηγικό όπλο, τη σπατάλη δισεκατομμυρίων και την προσφορά εν προκειμένω φθηνών φαρμάκων, των γενόσημων, για τα οποία δεν διαφωνεί κανείς, υπό μία προϋπόθεση, ότι θα είναι αξιόπιστα ως προς τη δράση τους απέναντι στην κάθε ασθένεια και υπαρκτά στην ελληνική αγορά. Όπως κανένας δεν είναι αντίθετος με τον περιορισμό της δαπάνης, υπό μια ανυποχώρητη προϋπόθεση, ότι οι περικοπές δεν θα είναι σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού και θα πρέπει να πληρώνεις για να μείνεις ζωντανός. Και φυσικά, ταυτόχρονα με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, θα πρέπει οι πολίτες αυτής της χώρας να ακούσουν από την κυβέρνησή τους αυτά τα παραπάνω δισεκατομμύρια ευρώ που πήγαιναν, αν κατέληγαν σε κάποιες τσέπες και ποιες, με ονόματα και διευθύνσεις…

Όλα αυτά σαν ένα είδος προλόγου. Όπως και χθες έτσι και τώρα, πάρα πολλά κυκλοφορούν ως προς τους πραγματικούς λόγους που γίνεται και αυτή η… μεταρρύθμιση, που κύριο θεμέλιο δεν έχει το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά προηγούνται άλλα, αυτά που εκπροσωπεί η «τρόικα» και κάπου και τα μέλη της, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, γιατί πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για τον ρόλο κάποιων εξ αυτών των κυρίων…

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

• Τυχαία ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ξετίναξε κυριολεκτικά την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που είναι η πρώτη σε συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας με βάση τα στοιχεία του ΙΟΒΕ; Αντίθετα ασχολείται μόνιμα με το ισραηλινό FUND YOZMA, το οποίο είναι εξειδικευμένο στα θέματα φαρμάκου και στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης των πάντων, δεν είναι καθόλου απίθανο να πάρει τον ΕΟΦ, στον οποίο έχει μπει η ταμπέλα «Πωλείται»!

• Επιβάλλονται εξωφρενικά «χαράτσια» στην ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, την ώρα που υποτίθεται καλείς να ‘ρθουν ξένοι επενδυτές. Αν και είναι πολύ πιθανό να γίνεται εσκεμμένα για να κλείσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και να είναι ελεύθερος ο χώρος, χωρίς ανταγωνισμό.

• Κατά σύμπτωση ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Λέγεται ότι για το άνοιγμα των φαρμακείων υπήρχε ανειλημμένη δέσμευση – συμφωνία με το Ισραήλ από τον Γ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός.

• Τυχαίο είναι ότι η γερμανοϊσραηλινή εταιρεία ΤΕΒΑ, που είναι η κυριότερη εταιρεία παραγωγής γενόσημων, τα τελευταία δυο χρόνια δαπανά σε διαφήμιση στη χώρα μας περισσότερα από τον συνολικό τζίρο που κάνει στην Ελλάδα; Πετάει κανείς τζάμπα λεφτά, χωρίς λόγο, αν δεν έχει κάτι στο μυαλό του; Όταν μάλιστα αυτός ο κανείς είναι ισραηλινός; Να σημειώσουμε ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει καταγγείλει ότι στα γενόσημα της ΤΕΒΑ έχει εντοπίσει νοθευμένα σκευάσματα!

Το μεγάλο κόλπο με τα γενόσημα…

Στη λίστα του υπουργείου Υγείας με τα εγκεκριμένα γενόσημα έχουν ενταχθεί τα πιο φθηνά γενόσημα, με στόχο να μειωθεί όσο πιο κάτω η φαρμακευτική δαπάνη. Όμως τα γενόσημα αυτά δεν κυκλοφορούν εδώ, δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά, οπότε ο ασθενής είναι αναγκασμένος να πάρει αυτό που υπάρχει στα φαρμακεία, η τιμή των οποίων μπορεί να είναι 10 και 20 ευρώ παραπάνω από την τιμή της λίστας και ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας του, να πληρώσει από την τσέπη του τη διαφορά!

Αυτού του είδους είναι η μεταρρύθμιση που γίνεται στην υγεία…


Σχολιάστε εδώ