Να περάσει το μήνυμά του στις τοπικές κοινωνίες επιδιώκει το ΚΚΕ

Προσδοκούν ότι θα υπάρξει μια σχετική επιστροφή αριστερών ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές και στράφηκαν προς τον επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου εκτιμούν ότι θα διατηρήσουν τις δύο έδρες που έχουν στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που δίνουν στο ΚΚΕ ένα ποσοστό 6% – 7%, διακριτά μεγαλύτερο από το 4,5% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, που ήταν το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος.

Για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ο στόχος είναι να καταγραφούν ικανοποιητικά ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως είναι ο τίτλος της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, αν και είναι δύσκολο να επαναληφθούν, ειδικά στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθήνας, τα υψηλά ποσοστά που είχαν πάρει ο Θ. Παφίλης (14,5%) και ο Ν. Σοφιανός (10,5%) στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει χαράξει μια τακτική που λέει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμία άλλη πολιτική δύναμη και στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου η ηγεσία του δεν προσδοκά, πιθανόν και να μην επιθυμεί, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα κατακτήσει δημαρχιακούς θώκους, αφού σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει ο Περισσός πλέον δεν υφίσταται η τοπική αυτοδιοίκηση όπως τη γνωρίσαμε πριν από πολλά χρόνια, αλλά έχει μετατραπεί σε τοπική διοίκηση που υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική που χαράσσει το κεντρικό κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το ΚΚΕ εξέλεξε μόνο έναν δήμαρχο σε όλη τη χώρα, τον Θ. Κοτσαμπά στην Πετρούπολη, τον οποίο τώρα δεν κατεβάζει ως υποψήφιο (στη θέση του μπήκε ο Ν. Σίμος), παρόλο που έκανε μία μόλις θητεία και το έργο του κρίνεται από το ΚΚΕ πετυχημένο. Δεν αποκλείεται πάντως να ξανακερδίσει τον δήμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πετρούπολη, παρά το ότι έχει μεγάλο ποσοστό, αντιμετωπίζει μεγάλα εσωκομματικά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τους χειρισμούς που έγιναν για την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου.

Στην προσπάθεια επαναπατρισμού των αριστερών ψηφοφόρων που «αλλαξοπίστησαν» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός ολοένα και αυξάνει την πολεμική ρητορική προς την Κουμουνδούρου με το επιχείρημα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «μια από τα ίδια» αφού με τις συνεχείς «κωλοτούμπες» δεν αμφισβητεί στα σοβαρά το σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, οι απανωτές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τα στελέχη του ΚΚΕ που εμφανίζονται σε διάφορες εκπομπές δημιουργούν την εντύπωση ενός μονομέτωπου αγώνα, που αφήνει στο απυρόβλητο τη σημερινή κυβέρνηση και δίνει την αίσθηση ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να πέσει η συγκυβέρνηση.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας από τον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

«Όχι, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, η κυβέρνηση να φύγει στις 26, τον άλλο μήνα, τον επόμενο μήνα, τον άλλο χρόνο, όποτε γίνουν εκλογές, και αυτή η κυβέρνηση και οποιαδήποτε έχει οδηγήσει τον τόπο και τον λαό σε αυτή την κατάσταση».

Φυσικά στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο λένε πως καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί μέσα στο σημερινό σύστημα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του λαού με μια απλή εναλλαγή κόμματος στην κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ