Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα της ανατροπής και της αντίστασης

Μέσα σε τέσσερα χρόνια πάρθηκαν δημοσιονομικά μέτρα πάνω από 60 δισ. ευρώ. Οι πολίτες κλήθηκαν να πληρώσουν την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία ενός πολιτικού συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς. Οι αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή επεσήμαναν κάτι που δεν ήταν εύκολο να διαπιστωθεί με την πρώτη ματιά. Όσοι και όσες έχουν μελετήσει καλά τα νεοφιλελεύθερα πειράματα ανά τον κόσμο μπόρεσαν να προβλέψουν μία παράμετρο ιδιαίτερα σημαντική. Πρώτο θύμα των Μνημονίων και της επιτροπείας της «τρόικας» πριν την οικονομία, ήταν η ίδια η Δημοκρατία.

Σε τέσσερα χρόνια καταργήθηκαν δικαιώματα που η καθιέρωσή τους ήρθε με αγώνες ολόκληρων δεκαετιών. Απαξιώθηκαν θεσμοί, με πρώτη και καλύτερη τη Βουλή των Ελλήνων που κινδυνεύει να αποκτήσει διακοσμητικό χαρακτήρα. Σήμερα όλοι και όλες αντιλαμβάνονται ότι επιχειρείται η μετατροπή των Μνημονίων σε καθεστώς. Καθεστώς ανελεύθερο, χωρίς κοινωνικό κράτος και δημόσια περιουσία, φτωχοποιημένο και αυταρχικό.

Η καλύτερη επιβεβαίωση αυτής της ανάλυσης ήρθε πριν από λίγες ημέρες από τους Financial Times. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος από τα τέλη του 2011, κινούμενοι παρασκηνιακά και υπό τις εντολές του κ. Μπαρόζο και της κ. Μέρκελ, μεθόδευσαν την πλήρη υποταγή της χώρας στους πιστωτές και κινούμενοι από προσωπικό συμφέρον και μόνο, παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας, βάζοντας στην άκρη τη λαϊκή κυριαρχία και τη Δημοκρατία.

Δεν χρειάζεται κανείς να επιχειρηματολογήσει πια σχετικά με το αν η χώρα είχε διαπραγματευτικά χαρτιά στο χέρι της. Αυτές οι αποκαλύψεις και η παραδοχή της κ. Μέρκελ τον Δεκέμβριο του 2013 ότι αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, σύντομα θα την ακολουθούσαν όλες οι χώρες, το αποδεικνύει περίτρανα.

Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να απαντήσουμε σε αυτήν την τετραετία της βαρβαρότητας. Μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε το δημοψήφισμα που απέτρεψε η συνεργασία γραφειοκρατών και του δικού μας πολιτικού προσωπικού. Οι ευρωεκλογές είναι αυτό το δημοψήφισμα. Δεν είναι απλά η διέξοδος της οργής και του θυμού του ελληνικού λαού. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να ψηφίσουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας. Να σταματήσουμε την οικονομική καταστροφή και τη δημοκρατική εκτροπή.

Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας. Είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός δίπλα στον πολίτη και η πρώτη ασπίδα κοινωνικής προστασίας στην κρίση που βιώνουμε σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μία μεριά είναι οι εκλεκτοί του κ. Φούχτελ, το πολιτικό προσωπικό που είναι έτοιμο να παραδώσει τα πάντα στον τοποτηρητή της γερμανικής κυβέρνησης. Από την άλλη μεριά είναι συνδυασμοί που με εναλλακτικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα βάζουν τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη και τα μεγάλα συμφέροντα, εντός και εκτός Ελλάδας.

Σας καλώ αυτές τις δύο κρίσιμες εκλογικές μάχες, στις 18 και 25 Μαΐου, να τις δώσουμε μαζί. Ας μην επιβραβεύσουμε αυτούς που σχεδιάζουν μία Ελλάδα με Μνημόνια για τις επόμενες δεκαετίες. Ας μην παρασυρθούμε από τη χυδαία προπαγάνδα για αποχή ή την ενίσχυση σχημάτων που λειτουργούν υπέρ του Μνημονίου και του συστήματος. Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης και της ανατροπής σε όλη την Ευρώπη. Ανατροπή στην Ελλάδα από τον πρώτο γύρο. Ανατροπή στις ευρωεκλογές. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.


Σχολιάστε εδώ