Κατασυκοφαντούν τη χώρα μας…

Και οι δύο αποτελούν «επίλεκτα» μέλη της μειονότητας και φυσικά κάνουν τη δουλίτσα τους, που δεν είναι άλλη από την κατασυκοφάντηση της χώρας μας στα διεθνή φόρα. Άλλωστε, είναι γνωστός «ο βίος και η πολιτεία» κυρίως της κ. Χαϊρουλλάχ, η οποία χωρίς κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα, ταξιδεύει ανέτως σε όλο τον κόσμο… δίνοντας τα φώτα της για την κατάσταση της μειονότητας στη Θράκη.

Καβάζ και Χαϊρουλλάχ βρίσκονταν στην ατζέντα των ομιλητών στην εν λόγω συνάντηση. Συγκεκριμένα, ο Σινάν Καβάζ μίλησε στη συνεδρία με γενικό θέμα: «Εντοπισμός των δυσκολιών στην ανάπτυξη σχέσεων κοινωνίας και αστυνομικών δυνάμεων στον αγώνα ενάντια στα εγκλήματα μίσους κατά των μουσουλμάνων».

«Περιέγραψε στους μετέχοντες και στους ειδικούς του ΟΑΣΕ», όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «παραδείγματα από τα εγκλήματα μίσους που έχει υποστεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης». Ποια είναι αυτά τα «εγκλήματα μίσους»; Πρώτον, αναφέρθηκε στη βεβήλωση σε νεκροταφείο στην Κομοτηνή, πριν από τρία χρόνια, στην περιοχή Πος Πος, που αποτελεί συνοικία Ρομά, φυσικά χωρίς να αναφερθεί σε αυτό, ενώ βεβαίως «ξέχασε» ότι υπήρξε ανακοίνωση του συλλόγου των κατοίκων της περιοχής όπου έκανε λόγο για καθαρή προβοκάτσια. Στη συνέχεια ανέφερε τα «αντιτουρκικά συνθήματα», όπως είπε, που γράφτηκαν στον τοίχο του παράνομου συλλόγου ΤΕΞ, καθώς και στα προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα που, όπως ισχυρίστηκε, στέλνει η Χρυσή Αυγή σε μουσουλμανικούς συλλόγους.

Από το παραλήρημα δεν θα μπορούσε να λείπει ο στοχοποιημένος, από τον κύκλο των εγκάθετων, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαϊτζής.

Ο Καβάζ αναφέρθηκε στην «παρεμπόδιση από πλευράς του ΓΓ ομιλίας στα τουρκικά από μειονοτικό δημοσιογράφο στο συνέδριο που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το ΠΕΜ και τις γνωστές κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη, τον Δεκέμβριο του 13». Από την ατζέντα δεν έλειπε ούτε η γουρουνοκεφαλή που βρέθηκε τον περασμένο μήνα σε τζαμί στην Αλεξανδρούπολη σε συνοικία των Ρομά -ο ίδιος αναφέρθηκε «σε τζαμί που προσεύχονται μουσουλμάνοι Τούρκοι στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης»…

Το… βαρύ πυροβολικό της παραπληροφόρησης, η κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ, μετείχε στο συνέδριο ως καλεσμένη της International Federation against Injustice and Racism (Διεθνής Ομοσπονδία ενάντια στην Αδικία και τον Ρατσισμό) (σ.σ.: δηλαδή, η φαλακρή τραγουδίστρια συνεχίζει να χτενίζεται…) και μίλησε στην τρίτη συνεδρία που είχε ως θέμα «Προτάσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας κοινωνίας και αστυνομικών δυνάμεων στον αγώνα ενάντια στα εγκλήματα μίσους κατά των μουσουλμάνων».

Η γενική διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ ανέφερε πως τα εγκλήματα μίσους διαπράττονται σε δύο επίπεδα, στα δημόσια που γίνονται μπροστά στα μάτια όλων και στα παρασκηνιακά που γίνονται από διοικούντες και κρατικούς αξιωματούχους.

Επεσήμανε, μεταξύ των άλλων, «ότι στις ερωτήσεις που κάνουν κατά τις έρευνές τους πρακτορεία ειδήσεων, συσχετίζουν γενικά το Ισλάμ με την τρομοκρατία ή το αδίκημα και ως εκ τούτου οι απαντήσεις είναι κατευθυνόμενες», φροντίζοντας να προσθέσει «πως σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας πρέπει να γίνουν βήματα αποτρεπτικά της ισλαμοφοβίας».


Σχολιάστε εδώ