Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Πρόκειται για τους συνδυασμούς του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Μώραλη, που λίγο πριν φτάσουν στο νήμα καταγράφουν μία ιδιαίτερη δυναμική. Τα γκάλοπ που «βγήκαν» το Σαββατοκύριακο που πέρασε (το ένα που δημοσίευσε το «Βήμα» και το δεύτερο η RASS), δίνουν ένα σαφές προβάδισμα στον Β. Μιχαλολιάκο. Το ερώτημα είναι αν αυτή η διαφορά μπορεί να καλυφθεί και αν το βράδυ των εκλογών θα έχουμε άνετη επικράτηση ή… ντέρμπι.

Αισιόδοξος, είναι ο Γ. Μώραλης, ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι 1 τόνισε ότι ο κόσμος κατανοεί αυτό το διαφορετικό που επιχειρεί στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Πειραιά ο συνδυασμός του και διαπιστώνει ότι έχει ευρύτατη αποδοχή. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν τον αγγίζουν τα γκάλοπ και πιστεύει μόνο ό,τι βλέπει ο ίδιος κι εκείνο που βλέπει είναι ότι ο κόσμος τον στηρίζει δυνατά.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο… γρίφος του Πειραιά θα κριθεί στον δεύτερο γύρο. Έτσι οι δύο «μονομάχοι» έχουν ρίξει το βάρος στο να εξασφαλίσουν το βράδυ της πρώτης Κυριακής την καλύτερη θέση. Αν υπάρχει μία σημαντική διαφορά, η επικράτηση στις 25 Μαΐου θα είναι διαδικαστική υπόθεση. Αντίθετα αν η διαφορά είναι μικρή, τότε θα έχουμε «ντέρμπι». Και γιʼ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι αντίπαλοι –και κυρίως η πλευρά Μώραλη– σχεδιάζει την… επίθεση της δεύτερης Κυριακής με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων μέσω συμμαχιών. Σʼ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ενταχθεί η συνεχής αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Θοδωρή Δρίτσα για τον οποίο μιλάει με τα καλύτερα λόγια και δηλώνει σε όλους τους τόνους πως αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός του Μώραλη θα τον ψήφιζε. Η συνάντηση της προπερασμένης Παρασκευής που είχε ο Β. Μαρινάκης με τη Ρένα Δούρου σε γνωστή ψαροταβέρνα στο Χατζηκυριάκειο, όσο κι αν επιχειρήθηκε να χαρακτηριστεί τυχαία, δεν αποκλείεται να ήταν στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού. Από την άλλη πλευρά δύο κινήσεις κυβερνητικών στελεχών που πρόσφεραν άπλετη στήριξη στον Β. Μιχαλολιάκο, τη στιγμή που ο υπουργός Παιδείας κατηγορείτο δημόσια από τον ΣΥΡΙΖΑ (μέσω και επερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή) ότι χρησιμοποιεί τον μηχανισμό του υπουργείου του υπέρ του Μώραλη, θόλωσαν τα νερά.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, συγκέντρωσε στο γραφείο του στην Αθήνα μεγάλο αριθμό φίλων και στελεχών του, παρουσία και υψηλόβαθμων στελεχών της παράταξης Μιχαλολιάκου, και τους προέτρεψε να στηρίξουν στις εκλογές της Κυριακής τον σημερινό δήμαρχο. Εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης, τον οποίο συνάντησε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, αποκάλυψε πως εξετάζεται σοβαρά πλέον η μεταστέγαση των Δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου, όπως έχει προτείνει ο δήμαρχος Πειραιά. Μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ ετοιμάστηκε υπουργική απόφαση με την οποία δίνεται εντολή στην αρμόδια εταιρεία «ΘΕΜΙΣ» να διενεργήσει τα δέοντα για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του κτιρίου. Ήδη την περασμένη Τετάρτη κλιμάκιο τεχνικών της εταιρείας άρχισε να επιθεωρεί το κτίριο για να ετοιμάσει τις προτάσεις της όσον αφορά στο κοστολόγιο αλλά και στον χρονικό ορίζοντα της αποπεράτωσης του κτιρίου. Αυτή η εξέλιξη ήρθε όντως την πλέον κατάλληλη στιγμή για τον Β. Μιχαλολιάκο. Με την υλοποίηση της πρότασής του για το κτίριο της Ραλλείου, δικαιώνεται.

Την τελευταία τους δημόσια συγκέντρωση οι δύο «μονομάχοι» επρόκειτο να κάνουν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Σήμερα το πρωί, με το φως του ήλιου πλέον θα πάμε να ψηφίσουμε για το μέλλον αυτής της πόλης, για το μέλλον το δικό μας στον μικρόκοσμό μας, για το σήμερα και το αύριο της γειτονιάς μας.

Απʼ αυτήν τη διαδικασία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Νηφάλια και ψύχραιμα, χωρίς φανατισμούς και ακρότητες. Με βάση αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι το καλύτερο για την πόλη μας. Γιατί πάνω από εμάς, είναι και θα είναι ο Πειραιάς μας! Και το βράδυ της Κυριακής αυτός θα πρέπει να έχει κερδίσει! Καλή ψήφο!


Σχολιάστε εδώ