Η Αθήνα σύμβολο μιας Ελλάδας που δημιουργεί

«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για την πόλη και τη χώρα, πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί και να αναδείξουμε την Αθήνα μας ως σύμβολο μιας Ελλάδας που δημιουργεί, εξελίσσεται και προχωράει μπροστά ενωμένη». Το πιστεύει με πάθος ο Ανδρέας Γεννηματάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Δικαίωμα στην Πόλη του Γ. Καμίνη.

Χρειάζεται η πόλη μας ανθρωπιά, λείπει… Όταν στις πιο πολλές χώρες του εξωτερικού, μόλις βγεις μια βόλτα στους δρόμους, θα σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κυκλοφορούν τόσοι άνθρωποι με αναπηρικά καροτσάκια… Στην Ελλάδα πού κρύβονται άραγε όλοι αυτοί; Η απάντηση είναι: «Σπίτι τους». Γεγονός είναι ότι από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αθηναίων είναι η έλλειψη προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, επισημαίνει ο κ. Ανδρέας Γεννηματάς και προχωρεί παραπέρα: Πέρα από την προφανή έλλειψη προσβασιμότητας, που συχνά απωθεί και ξένους επισκέπτες, υπάρχει και μια έλλειψη παιδείας στη χώρα μας αναφορικά με την εικόνα της αναπηρίας. Ποια είναι η επιδίωξή του; Το λέει ξεκάθαρα:

«Κεντρικός άξονας της προσπάθειάς μου θα είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μέσω της ευαισθητοποίησης, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης με τον γενικό πληθυσμό».


Σχολιάστε εδώ