επί του πιεστηρίου

***

Άλλη μια γύρα προστέθηκε στις συνομιλίες με τους Σκοπιανούς, με διαμεσολαβητή τον Νίμιτς, που έχουμε γίνει πια πρωτοξάδελφα… Πρέσβης των ΗΠΑ ήταν αρχικά και μετά πήρε τη θέση που κατέχει από το 2002. Έντεκα χρόνια συζητάμε και ο Γκρούεφσκι όλο και στήνει προκλητικότατα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τίποτα το καινούργιο δεν προέκυψε. Και έχει απόλυτο δίκιο ο πρέσβης μας κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης όταν λέει ότι οι Σκοπιανοί βρίσκονται στο 1880. Σύμφωνα με καλές πηγές, ο κ. Νίμιτς δεν πρόκειται να κάμει καμία νέα πρόταση. Συμπέρασμα ως προ το πού πάμε: Δεν υπάρχει Έλληνας που να μπορεί να υπογράψει συμφωνία για να λέγονται «Μακεδονία» τα Σκόπια.

Είναι απόλυτα εξηγήσιμη η τακτική των Σκοπιανών απέναντί μας. Οι Αμερικανοί αποκλείεται να τους πιέσουν, από τη στιγμή που έχουν εγκαταστήσει στα Σκόπια τη μεγαλύτερή τους βάση παρακολούθησης. Τυπικά είναι η πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά οι 18 όροφοι που καλύπτει το κτίριο, όταν η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα εκτείνεται μόνο σε τρεις ορόφους, συν την «παράγκα» που είναι στην ταράτσα, λένε πάρα πολλά. Από εκεί παρακολουθούν οι ΗΠΑ κάθε σπιθαμή της Ευρώπης. Γεγονός, πάντως, είναι ότι όσο ο Γκρούεφσκι επιμένει στα περί «Μακεδονίας» ένταξη στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια δεν πρόκειται να δουν.

Χαράς Ευαγγέλια για τα μεγάλα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος. Είναι γεμάτα ξένους τουρίστες. Κυρίως Ρώσους και Άραβες. Μένουν το λιγότερο πέντε μέρες και γυρίζουν παντού στην Αθήνα, χαλώντας λεφτά.

Από Ιούνιο και μετά τα σπουδαία για τις θέσεις της Μόσχας στα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη στη ρωσική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής, ο Πούτιν κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Από τη στιγμή που βγάζει το… ψωμάκι του (και τι ψωμάκι) πώς να μη στηρίξει την κυβέρνηση σε τούτες τις δύσκολες κάλπες; Πρόκειται για τον κ. Πρεμ Ουάτσα, αφεντικό της καναδικής Fairfax Financial Holding που κατά τις οικονομικές εφημερίδες είναι από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα. Δήλωσε λοιπόν ο κύριος αυτός, σε συνέντευξή του πως «το μέλλον της Ελλάδος θα είναι λαμπρό, αρκεί να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα»! Το πιάσατε το μήνυμα, είμαι απόλυτα σίγουρος. Ο κύριος αυτός, ένα είδος από τα γνωστά αρπακτικά και κοράκια, ωμή παρέμβαση στις εκλογές κάνει. Τη σημαία της ΝΔ σηκώνει. Γιατί έτσι πιστεύει ότι θα αυγατίσει τα δισεκατομμύρια του. Δεν έβαλε εδώ τα λεφτά του επειδή μας λυπήθηκε και ήρθε να βοηθήσει. Χρήμα φθηνό μυρίστηκε και ήρθε να πολλαπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο του. Πολιτική σταθερότητα, με το χρώμα το οποίο στηρίζει τα συμφέροντά του. Αν ο κύριος Fairfax μας αγαπούσε γιατί δεν είχε έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα τότε που δεν υπήρχε κανένα μαύρο σύννεφο;

Κοιτάξτε κ. Fairfax να αρπάξετε ό,τι προλάβετε και τις πολιτικές υποδείξεις να τις κάνετε στο σπίτι σας, δεν λέμε στη χώρα σας, γιατί είναι γνωστό ότι τα κοράκια δεν έχουν πατρίδα.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ