Ενδιαφέρουν

• Έχουν καταλάβει οι επικοινωνιολόγοι του συνδυασμού του Γ. Μώραλη ότι εκείνος που «πουλάει» περισσότερο στον κόσμο είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τον έχουν πάντα στην πρώτη γραμμή! Την περασμένη βδομάδα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε περιοδεία πάλι στα Καμίνια και τα Μανιάτικα, πήγε στη συγκέντρωση των παιδιών που παίζουν ή μαθαίνουν μπάλα στον Ατρόμητο Πειραιώς, όπου πρόεδρος είναι ο υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς-Νικητής» Χρ. Σδρένιας και μίλησε μαζί τους αλλά και με τους γονείς τους.

• Αίσθηση προκάλεσε στον Πειραιά η καταγγελία δύο δημοτικών συνδυασμών για ανοιχτή παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπέρ του συνδυασμού του Γ. Μώραλη. Όπως κατήγγειλε ο Θ. Δρίτσας το υπουργείο Παιδείας με την ΕΟΑ διοργάνωσαν μία ενημερωτική επίσκεψη μαθητών στο Στάδιο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Χιλιάδες μαθητές του Πειραιά μεταφέρθηκαν με έξοδα του υπουργείου στο Στάδιο Καραϊσκάκη για τη δραστηριότητα αυτή που λέγεται «ευ αγωνίζεσθαι». Όπως καταγγέλλει ο Θ. Δρίτσας, η εκδήλωση μεταβλήθηκε σε προεκλογική φιέστα του συνδυασμού «Πειραιάς–Νικητής», αφού τους μαθητές υποδέχθηκαν στο γήπεδο ο Μώραλης και ο Μαρινάκης και τους μοίρασαν διαφημιστικά καπελάκια. Ο κ. Δρίτσας στην καταγγελία του κάνει λόγο για χυδαία εκμετάλλευση των παιδικών ψυχών και ζητά την ποινική διερεύνηση του θέματος, τόνισε πως «η πειραϊκή κοινωνία δεν ανέχεται τέτοια σχέδια και θα εκδιώξει τους εισβολείς». Από την πλευρά της η Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ) ζητά από το υπουργείο Παιδείας εξηγήσεις και τονίζει ότι ο χορός των επιχειρηματικών συμφερόντων καλά κρατεί στον Πειραιά. Η πλευρά Μώραλη πάντως μιλάει για μία άξια συγχαρητηρίων πρωτοβουλία της ΕΟΑ που μάζεψε 7.000 παιδιά, απʼ όλα τα νότια προάστια και όχι μόνο από τον Πειραιά για να μάθουν τα ολυμπιακά αθλήματα. Ο δε Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βλέπεις τόσα πολλά παιδάκια μαζεμένα, παιδιά από τον Πειραιά, από το Φάληρο, από τη Γλυφάδα. Το Καραϊσκάκη άνοιξε τις πύλες του, για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Ακαδημίας, το ʽʽΕυ Αγωνίζεσθαιʼʼ, να μάθουν τα παιδάκια αυτά τα ολυμπιακά αθλήματα. Είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε όλα αυτά τα παιδιά σήμερα. Εύχομαι και ελπίζω να έχουν ό,τι το καλύτερο στη ζωή τους».

• Από τα πιο σημαντικά στελέχη του συνδυασμού του Γ. Μώραλη είναι ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που έχει μεγάλη εμπειρία τόσο από το δημοτικό συμβούλιο όσο και από προεκλογικούς αγώνες, καθώς έχει δώσει πάρα πολλούς στη ζωή του. Γιʼ αυτό και στον συνδυασμό πολλές φορές τον συμβουλεύονται και ζητάνε τα… φώτα του σε πολλά ζητήματα. Μάλιστα στις περισσότερες περιοδείες που κάνει ο Β. Μαρινάκης είναι μαζί του, γιατί πέρα από τη φιλική σχέση που έχουν, τον πηγαίνει σε σημεία με ιδιαίτερη σημασία και σε «στέκια» που μαζεύεται κόσμος, ο οποίος μπορεί να δεχθεί εύκολα τα μηνύματα του συνδυασμού. Ειδικά στις περιοχές που ο Παρασκευόπουλος έχει μεγάλη δύναμη και πολλούς φίλους, το κλίμα για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά ενθουσιώδες.

• Μιλούσε στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο Θοδωρής Δρίτσας το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και τα έλεγε τόσο ωραία που ο δημοσιογράφος τού επεσήμανε: «Έχετε πολύ καλό λόγο, κ. Δρίτσα, και ίσως γιʼ αυτό σας εκτιμά και ο κ. Μαρινάκης που κατʼ επανάληψη δηλώνει ότι αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός Μώραλη θα ψήφιζε εσάς…». Η απάντησή του ήταν: «Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη για τα καλά του λόγια αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα επαναλαμβάνει συνεχώς. Τη μία φορά την κατανοώ. Η επανάληψη όμως με προβληματίζει. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι στον Πειραιά μπορούμε να ξεχωρίζουμε τη μαγκιά από την πονηριά…».

• Δύο και τρεις φορές την ημέρα περιοδεύει στα Μανιάτικα, τη γειτονιά όπου γεννήθηκε και έχει τους περισσότερους παλιούς του φίλους και συγγενείς, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ τον συναντάς στους δρόμους ολόκληρου του Ε΄ Διαμερίσματος, σε καφενεία, σε ταβέρνες, σε διάφορα στέκια Μανιατών, αλλά και σε σπίτια όπου μιλάει με γνωστούς και φίλους και τους επισημαίνει την ανάγκη να επανεκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος για να ολοκληρωθεί το έργο της ανάπτυξης της πόλης.

• Σε… προεκλογική συγκέντρωση μετεξελίχθηκαν τα εγκαίνια του φαρμακείου που άνοιξε στο κέντρο του Πειραιά η κόρη του πολύ γνωστού και καλού πειραιώτη χειρουργού Τάκη Μανωλάκου, Σοφία, το περασμένο Σάββατο. Ήταν εκεί ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, ο υποψήφιος δήμαρχος (ανεξάρτητος) Αντώνης Καλογερόγιαννης και πολλοί άλλοι επώνυμοι Πειραιώτες.

• Ο αντιδήμαρχος Μύρωνας Καλαϊτζάκης γράφει… χιλιόμετρα κάθε μέρα σε κάθε γωνιά του Πειραιά, όπως και όλοι οι υποψήφιοι βέβαια. Απλά ο Μύρωνας ως πρώην κατασκευαστής έχει πολλούς γνωστούς σʼ όλο τον Πειραιά και μέχρι να τους δει όλους χρειάζεται… μήνες!


Σχολιάστε εδώ