Γιατί Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία

Συγκροτήσαμε ένα νέο μεταρρυθμιστικό φορέα με ευρωπαϊκό ορίζοντα στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, προκειμένου να συμμετάσχει αποφασιστικά στην προώθηση προοδευτικών λύσεων για τη χώρα και την κοινωνία.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ζητήσαμε εντολή για λύση. Ζητήσαμε εντολή για άρση του αδιεξόδου. Για την αποφυγή της χρεοκοπίας και την αποτροπή της εξόδου από την Ευρωζώνη. Τιμήσαμε αυτήν την εντολή. Μπήκαμε στην κυβέρνηση και συμβάλλαμε για να σωθεί η χώρα. Δεν αγκιστρωθήκαμε στην εξουσία και αποχωρήσαμε όταν κυριάρχησε η δεξιά ατζέντα, οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου και οι υποχωρήσεις σε ανορθολογικές απαιτήσεις της «τρόικας». Είμαστε υπερήφανοι και για τις δύο αποφάσεις μας.

Στις ευρωεκλογές συμμετέχουμε με το σχήμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Τη συμπαράταξη των δυνάμεων της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας.

Ο τόπος έχει ανάγκη μία προοδευτική Κεντροαριστερά και όχι μία Κεντροαριστερά – άλλοθι συντηρητικών επιλογών. Μία παράταξη ευθύνης, που θα πολιτεύεται με ρεαλισμό και ευαισθησία, αναζητώντας συγκλίσεις όχι για τις συγκλίσεις, αλλά για το συμφέρον των πολιτών, που στενάζουν κάτω από το βάρος των πολιτικών των Μνημονίων.

Η συγκρότηση του σχήματος Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία επιχειρεί να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό. Αριστεροί, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι, ανένταχτοι πολίτες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών σχηματίζουν ήδη μια πλατειά συμπαράταξη με μεταρρυθμιστική αντίληψη και ευρωπαϊκό ορίζοντα, που στέκεται απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζουμε πως είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε πλήρη συναίσθηση, ωστόσο, της αναγκαιότητας του εγχειρήματος. Οφείλουμε να επιμείνουμε. Και θα επιμείνουμε, ώστε ο προοδευτικός πόλος που σήμερα συγκροτούμε να αποδειχθεί η μαγιά μιας μεγάλης προοδευτικής συσπείρωσης, που θα λειτουργήσει ως εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα.

Διεκδικούμε την ισχυρή πολιτική εντολή του ελληνικού λαού, για να συμβάλουμε στη διαμόρφωση προοδευτικών λύσεων, που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα απεγκλωβίσουν την οικονομία από το τέλμα της ύφεσης.

Για μας, το «εργαλείο» για ένα καλύτερο αύριο είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας που δεν αποτυπώνουν απλώς συναθροίσεις κορυφής και παράταιρους πολιτικούς γάμους, αλλά προκύπτουν από προγραμματικές συμπτώσεις και ρητές δεσμεύσεις.

Στόχος μας είναι να δώσουμε λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές που θα ξαναδώσουν ελπίδα στην κοινωνία και τη νέα γενιά. Απόλυτη προτεραιότητα –εθνικός στόχος για μας– είναι η μείωση της ανεργίας. Κανένα success story δεν υπάρχει με τα ποσοστά της ανεργίας στο 30% και της ανεργίας των νέων στο 60%.

Η χώρα πρέπει επειγόντως να γυρίσει σελίδα…

Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις


Σχολιάστε εδώ