Αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων δανείων

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα αναστέλλεται η καταβολή δόσεων δανείων που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, απώτερος στόχος είναι να δοθεί μια προσωρινή οικονομική ελάφρυνση στους επαγγελματίες και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί με την εγγύηση του Δημόσιου, για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, έτσι ώστε, απαλλαγμένοι από την υποχρέωση καταβολής των δόσεων, να μπορέσουν, σε βάθος χρόνου, να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Με την απόφαση αυτή καλύπτεται η ανάγκη να παρασχεθεί η δυνατότητα και στους δανειολήπτες, εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων, να ζητήσουν την αναστολή καταβολής δόσεων, επί ίσοις όροις και κατ’ αναλογία με τα εφαρμοζόμενα στα μη εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια, κατόπιν συμφωνίας πιστωτικού ιδρύματος και δανειολήπτη.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες να ζητήσουν αναστολή καταβολής των χρεολυσίων των οφειλόμενων δόσεων της περιόδου από 31.12.2013 έως 31.12.2014, με μόνη υποχρέωση από μέρους τους την καταβολή του συνόλου των τόκων που θα προκύψουν για το χρονικό διάστημα της αναστολής. Τα χρεολύσια των δόσεων, των οποίων η καταβολή αναστέλλεται, προσαυξάνουν αντίστοιχα και αποπληρώνονται μαζί με τις αμέσως επόμενες δόσεις του δανείου, μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής, χωρίς επιμήκυνση της συνολικής διάρκειας του δανείου.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στις τράπεζες μέχρι τις 31 Ιουλίου.


Σχολιάστε εδώ