«SOS» εκπέμπουν οι δημόσιες τουαλέτες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Είναι κοινή αλήθεια ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ωστόσο με ποιο τρόπο μπορείς να αποτυπώσεις τη μυρωδιά που αναδύεται καθημερινά από τις δημόσιες τουαλέτες;

Αλίμονο, αν βρεθείς στην ανάγκη! Γιατί αν βρεθείς, κάνεις τον σταυρό σου για να βγεις υγιής.

Οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι υγιεινής έχουν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς τη στοιχειώδη καθαριότητα και πολλές φορές με σπασμένα καζανάκια ή χωρίς νερό. Το σαπούνι είναι είδος προς εξαφάνιση και όταν υπάρχει σκέφτεσαι να το χρησιμοποιήσεις, αφού καθετί που ακουμπάς εκεί μέσα αποτελεί εστία μόλυνσης.

Δυστυχώς, δεν είναι όμως μόνο αυτή η εικόνα που χαρακτηρίζει τις δημόσιες τουαλέτες είτε στην πλατεία Αριστοτέλους είτε στον Λευκό Πύργο. Είναι και όλοι αυτοί που βρίσκουν εκεί, σε έναν τέτοιο χώρο, το δικό τους «καταφύγιο». Μιλάμε για περιθωριακά στοιχεία, τα οποία ακόμα και με το φως της ημέρας συνωστίζονται στις δημόσιες τουαλέτες της πλατείας Αριστοτέλους, εξυπηρετώντας ο καθένας τα δικά του συμφέροντα. Πρέπει να νιώθουμε ντροπή όταν οι τουρίστες βγαίνουν από τις δημόσιες τουαλέτες κρατώντας τη μύτη τους, στην κατά τα άλλα φιλόξενη Θεσσαλονίκη μας.


Σχολιάστε εδώ