δημοτικά – εκλογες

• Μια υποψήφια ό,τι πρέπει για την Περιφέρεια Αττικής. Μιλάμε για την Κατερίνα Τούτουζα που εκτός από αρχιτέκτων μηχανικός είναι και ενεργειακή επιθεωρήτρια. Μετέχει ως περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής στον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού. Στόχος της, όπως δηλώνει, είναι «με τις επιστημονικές μου γνώσεις και τις εμπειρίες ως αρχιτέκτων μηχανικός, αλλά και με τις παραστάσεις μου ως κάτοικος των βορείων προαστίων, η διαφύλαξη της ποιότητας της ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στις οικιστικές περιοχές».
Να σημειωθεί ότι γονείς της είναι ο πολύ γνωστός καθηγητής καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας και η οικονομολόγος Ελένη Τούτουζα – Πανταζοπούλου.

• Από τα «βαριά χαρτιά» του συνδυασμού του δημάρχου Γ. Πατούλη στο Μαρούσι, είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης. Το έργο του αναγνωρίζεται απʼ όλους καθώς και η εργατικότητά του. Γιʼ αυτό και ο κόσμος τον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια.
Από τον ίδιο συνδυασμό πολύ ενδιαφέρουσες είναι και άλλες υποψηφιότητες σημαντικών παραγόντων της πόλης που τάχθηκαν μαζί με τον Γ. Πατούλη. Μεταξύ άλλων είναι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, πτέραρχος ε.α. επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο ανώτερος ε.α. αστυνομικός Νώντας Κατσιγιάννης και ο πολύ επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας Γιώργος Ζήκος.

• Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι ιδιαιτερότητες των μειονοτήτων πρέπει να γίνονται σεβαστές. Για την περίπτωση του Βοτανικού, όμως, πρέπει να δοθεί προσοχή στην περαιτέρω υποβάθμιση και γκετοποίηση της αθηναϊκής συνοικίας με τη δημιουργία ενός τζαμιού, αποτρέποντας την όποια οικονομική και εμπορική δημιουργία.
Η επιλογή του κ. Σπηλιωτόπουλου να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα, παραπέμπει στις διαδικασίες του ανοικτού διαλόγου, προτάσσει τις απόψεις και τα θέλω των δημοτών και σέβεται τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Με αποτέλεσμα να πλαταίνει το αίσθημα δημιουργίας για σοβαρά θέματα, την προτροπή για συμμετοχή στα κοινά και τη συμβολή των δημοτών για το μέλλον το οποίο οι ίδιοι θα έχουν συναποφασίσει. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Τσούτσουρας, ιατρός-υποψήφιος διδάκτωρ Βιοπαθολογίας Μικροβιολογίας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Αθήνα Μπορείς».

***

Δεν πετάει στα σύννεφα…

Πολλές και ωραίες οι παρουσίες του γυναικείου φύλου στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι μόνο. Το θέμα φυσικά δεν είναι να είσαι ωραίος ή ωραία, αλλά να έχεις κάτι να πεις και να πείσεις τους ψηφοφόρους για τις προθέσεις σου. Τόσο οι δήμοι όσο και οι περιφέρειες έχουν επιστρατεύσει πολλές υποψηφιότητες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους για να κερδίσουν εντυπώσεις και ουσία. Μια υποψηφιότητα που συνδυάζει εμπειρία, γνώση, διάθεση και –γιατί όχι– ομορφιά είναι αυτή της Στεφανίας Καρακίτσου-Σταματάκη στον Δήμο των λεγομένων τριών «Β», Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης. Η υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βούλας γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, τα προβλήματά της αλλά και τις προοπτικές της. Δεν τάζει, ούτε «πετάει στα σύννεφα», παρότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη για να ζεις» είναι ο έμπειρος πιλότος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Να απογειώσει τον δήμο θέλει η παράταξη, ενώ όπως λέει η κ. Καρακίτσου άλλοι είναι αυτοί που θα προσγειωθούν… ανώμαλα γιατί ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της περιοχής.

***

Μαζί στον μαραθώνιο της ζωής

Δυναμική, μαχητική ευαίσθητη, μα πάνω απʼ όλα άνθρωπος. Η Βασιλική Γεμενετζή – Πονηράκη κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Ανατολική Αττική με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού «Αττική μόνο με έργο», υποσχόμενη και με την υπογραφή της ότι θα είναι μαζί με τους συμπολίτες της και αύριο, για να δώσουν τον μαραθώνιο αγώνα της ζωής, μέσα από τον μαραθώνιο δρόμο της ελπίδας.
Με ρίζες από τη Μακεδονία και το Μεσολόγγι, αλλά και με ισχυρούς δεσμούς με την Κρήτη, λόγω συζύγου.
Η Βασιλική Γεμενετζή – Πονηράκη, η προϊσταμένη του τμήματος λειτουργίας του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής, δίνει τη μάχη του σταυρού και τον αξίζει.

• Με ισχυρά διαπιστευτήρια, που επιβεβαιώνει το βιογραφικό της, έχει βάλει πλώρη για το Ευρωκοινοβούλιο ως υποψήφια της ΝΔ η δικηγόρος με εξειδίκευση στα θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας Ζωή Ράπτη. Ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών και έχει κάνει έργο ως αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

• «Κάνε κάτι… Άλλαξε την Πόλη σου. Άλλαξε τη Ζωή σου!», είναι η πρόκληση για κάθε Αθηναίο, που έχει κάνει σύνθημά του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Σκάρας με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη, που όλα δείχνουν ότι μπορεί να κάμει την έκπληξη. Ο Βασίλης Σκάρας είναι μηχανολόγος μηχανικός – εκπαιδευτικός και ήταν μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αθηναίων.

• Ένας νεαρός ιατροδικαστής έχει κλέψει τις εντυπώσεις στον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου, καθώς κάνει τις περισσότερες περιοδείες στις γειτονιές της Αθήνας και όπως φαίνεται έχει συμβάλει σχεδόν στο μισό πρόγραμμα του Άρη για την Αθήνα. Είναι ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει και ένα άλλο «μυστικό προσόν»: Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ανήκει στα «παιδιά» του Αντώνη Σαμαρά, που τον στηρίζουν αθόρυβα συνεχώς για περισσότερα από 20 χρόνια.


Σχολιάστε εδώ