Χωρίς να καλύπτονται οι αυστηρές προδιαγραφές δίνουν άδεια λειτουργίας σε Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης

Η νομοθεσία για την εγκατάσταση και τη λειτουργία ΜΧΑ είναι πολύ αυστηρή και δεν επιτρέπει αποκλίσεις από τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Το σημειώνουμε αυτό γιατί υπάρχουν καταγγελίες, που μάλιστα έχουν φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και συγκεκριμένα στην πολεοδομία και την επιτροπή που εκδίδει την άδεια λειτουργίας. Οι καταγγελίες αφορούν την παράβαση των νόμιμων προϋποθέσεων, ενώ υπάρχουν και οι γνωστές «παρεμβάσεις» από «Μαυρογιαλούρους» που υπερανθούν αυτόν τον καιρό λόγω των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. Πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα και από εκεί και πέρα η αρμοδιότητα θα περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης, χρήσιμο και αναγκαίο είναι ο περιφερειάρχης να ζητήσει τον σχετικό φάκελο, διατάσσοντας πλήρη έλεγχο όλων των στοιχείων και εν προκειμένω:

• αν έχει δοθεί άδεια για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου και έγκριση άδειας δόμησης,

• αν έχουν τηρηθεί οι διατάξεις αριθ. 4 παρ. 1 και αριθ. 5 του Αντισεισμικού Κανονισμού για την στατική ασφάλεια του κτιρίου,

• αν η τεχνική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας έχει εγκρίνει τα σχετικά σχέδια για την ΜΧΑ και

• αν, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, προχωρεί και μάλιστα βρίσκεται στο τελικό στάδιο η έκδοση της άδειας λειτουργίας.


Σχολιάστε εδώ