στα ενδότερα των ομάδων

• Πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός στη μάχη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από τη νίκη του μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα. Μόνο αν επιστραφούν στον ΠΑΟΚ οι τρεις βαθμοί μπορούν να κινδυνέψουν οι «πράσινοι» που έως τώρα έβγαλαν τα δύο από τα τρία εκτός έδρας ματς και το πιο δύσκολο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

• Απέκτησε, δηλαδή, πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός έναντι του Αστέρα και του Ατρόμητου. Μπορεί να τον απειλήσει ο ΠΑΟΚ εάν βρουν στη Θεσσαλονίκη τη φόρμουλα να πάρουν πίσω τους τρεις πόντους που τους αφαιρέθηκαν για τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού.

• Τότε, ο «δικέφαλος» θα χρειάζεται μία νίκη την τελευταία αγωνιστική εναντίον του «τριφυλλιού» για να πάρει την πρώτη θέση και να μπει στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και στα προκριματικά. Αλλά όπως έχουν διαμορφωθεί έως τώρα οι ισορροπίες, ο Παναθηναϊκός πάει για να ολοκληρώσει το θαύμα σε μία σεζόν που άρχισε διαφορετικά και εξελίχθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

• Ενδεχόμενη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στα προκριματικά θα αλλάξει εντελώς την πορεία της ομάδας.

Θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για την εξυγίανση και παράλληλα θα δώσει ώθηση ώστε να διεκδικήσουν οι «πράσινοι» την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα.

• «Μπορούμε να κυνηγήσουμε τον τίτλο», έχουν διαβεβαιώσει τον Γιάννη Αλαφούζο ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιάννης Αναστασίου. Αρκεί, βέβαια, όπως υποστηρίζουν ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, «να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία και να βελτιώσουμε την ομάδα με δύο-τρεις ποιοτικές προσθήκες».

• Στο Κορωπί έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τον Μάρκους Μπεργκ, παρά τους μνηστήρες που εμφανίζονται δεξιά και αριστερά. Αλλά τα κλειδιά για τον μεταγραφικό σχεδιασμό κρατούν ο Εμίρ Μπαϊράμι και ο Αχμέτ Αμπέιντ.

• Ο Μπαϊράμι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αποτέλεσε τη μοναδική αποτυχημένη επιλογή των «πράσινων». Αλλά ο Αναστασίου εκτιμάει ότι μπορεί να βοηθήσει και ο Αλαφούζος θέλει να του κάνει το χατίρι και να κρατήσει στην Ελλάδα τον Σουηδό με τις ρίζες από το Κόσσοβο.

• Ο Αμπέιντ κλήθηκε να επιστρέψει στη Νιούκαστλ και να κάνει μαζί της προετοιμασία, διότι οι «καρακάξες» εντυπωσιάστηκαν από τη βελτίωσή του, αν και το περασμένο καλοκαίρι δεν τον υπολόγιζαν ούτε για τις ρεζέρβες.

• Καθοριστικός για τις εξελίξεις είναι και ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος εκφράζει διαρκώς την επιθυμία να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά οι εκπρόσωποί του τον πρότειναν ακόμα και στον Ολυμπιακό. Η προοπτική της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, εξιτάρει τον Πορτογάλο, ο οποίος απολαμβάνει και την τιμή να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

• Από τις εξελίξεις στις τρεις υποθέσεις θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό ο σχεδιασμός των μεταγραφών από τους Αναστασίου και Νταμπίζα. Με τους δύο συνεργάτες να θεωρούν ότι με την παραμονή των τριών ποδοσφαιριστών, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί μία ποιοτική προσθήκη στο δεξί άκρο της άμυνας, έναν κεντρικό μέσο και έναν στόπερ.

• Στο γραφείο του Αλαφούζου βρίσκεται ήδη ένας φάκελος με συγκεκριμένους στόχους και απομένει απλά το ξεκαθάρισμα στη βαθμολογία των πλέι οφ για να ανάψει ο πρόεδρος της ΠΑΕ το πράσινο φως ώστε να πραγματοποιηθούν οι μεταγραφές. Απλά και μόνο για να καθορίσουν οι «πράσινοι» το ύψος του προϋπολογισμού για μεταγραφές.

• Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άμεσα 3 εκατ. ευρώ για τις πληρωμές των παικτών αλλά και για την τακτοποίηση των διακανονισμών προς πρώην στελέχη της ομάδας. Για να λύσει το πρόβλημα, ο Αλαφούζος προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο ίδιο ποσό και ελπίζει να καλυφθεί μέσα από τη συνδρομή και άλλων επιφανών οπαδών του Παναθηναϊκού.

• Την ίδια πολιτική με τους «πράσινους» θα ακολουθήσει και ο Ατρόμητος, αν και στο Περιστέρι λένε ότι ο Γιώργος Σπανός κρατάει κάποιες μικρές αποστάσεις σε σχέση με την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια. Ο πρόεδρος της ομάδας έχει επηρεαστεί από την περιπέτειά του με τη Δικαιοσύνη και δείχνει αυτό το διάστημα να ασχολείται περισσότερο με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του παρά με τον Ατρόμητο.

• Πήγε, βέβαια, στο γήπεδο και παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά όπως λένε όσοι ξέρουν «… δεν είναι ο παλιός Σπανός». Χρησιμοποιούν, μάλιστα, ως επιχείρημα το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες αδικήθηκαν από τον Μιχάλη Κουκουλάκη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ επέλεξε την τακτική της σιωπής κόντρα στη στάση που κρατούσε τα προηγούμενα χρόνια έπειτα από διαιτητικά λάθη.

• Ο Σπανός, βέβαια, θα παραμείνει στο τιμόνι του Ατρόμητου και η ομάδα της Δυτικής Όχθης θα εξαντλήσει τα περιθώρια για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά «θα έχει πιο διακριτική παρουσία και λιγότερες δημόσιες τοποθετήσεις», υποστηρίζουν όσοι συζητούν με τον νεαρό παράγοντα και γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται από τότε που έγινε δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισής του.

• «Ασχολείται με την περιπέτειά του και προσπαθεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του», λένε συνεργάτες του Σπανού. Προβλέπουν, πάντως, ότι «όταν ξεμπλέξει με τη Δικαιοσύνη, τότε θα επιστρέψει στο προσκήνιο πιο δυνατός από ποτέ».

• Περίεργη ηρεμία επικρατεί και στην Τρίπολη. Ειδικά μετά την ανώμαλη προσγείωση του Αστέρα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, διότι στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας περίμεναν την κατάκτηση της νίκης για να αλλάξουν πλήρως τους στόχους τους.

• Ο Αστέρας μπήκε στα πλέι οφ με στόχο να αποφύγει την τελευταία θέση και την ταλαιπωρία των προκριματικών στα μέσα Ιουλίου, αλλά μετά την ισοπαλία στην Τούμπα, τη νίκη επί του Ατρόμητου και την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ, αυτόματα άρχισαν να ονειρεύονται στην Τρίπολη το Τσάμπιονς Λιγκ.

• Πάγωσαν, λοιπόν, τις μεταγραφικές συζητήσεις για να μάθουν πρώτα πού θα παίξουν την επόμενη χρονιά και πότε θα αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Αλλά ήρθε η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό και οι Αρκάδες προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα, ενώ το πάγωμα έγινε αντιληπτό και στην πιάτσα των ατζέντηδων.


Σχολιάστε εδώ