Περίεργα πράγματα γίνονταν στον Δήμο της Αθήνας…

Κατά εντελώς πρωτότυπη διαδικασία, στην απόφαση αναφέρεται ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης θα καθοριστεί βάσει του Τεχνικού Δελτίου της Προτεινόμενης Πράξης» και ότι «το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμοσθεί…», χωρίς πουθενά να υπάρχει αναφορά για το πόσο θα στοιχίσει το έργο αυτό και ποιο είναι το ποσό που θα αναπροσαρμοσθεί!

Και ξαφνικά, λίγες μόλις μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, κυκλοφορεί διακήρυξη διαγωνισμού για το εν λόγω έργο, όπου αναφέρεται το ποσό. Το οποίο δεν είναι τίποτε φραγκοδίφραγκα. Φθάνει στα 6.882.588 ευρώ!

Η υπόθεση, με βάση τα κενά που υπάρχουν, φαίνεται να βρωμάει. Η αναθέτουσα Αρχή είναι: Δήμος Αθηναίων, Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ ΑΕ), η οποία θα πρέπει να δώσει σαφέστατες εξηγήσεις για το τι κρύβει αυτή η ιστορία και δεν είχε ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για το κόστος του έργου, όπως και για το ποιον ή ποιους εξυπηρετεί.

Απʼ ό,τι έμαθα, η υπόθεση έχει πάει στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή και ήδη έχει αρχίσει την έρευνα…


Σχολιάστε εδώ