Ο λαός θα αναγνωρίσει τη σταθερή αντίθεση του ΚΚΕ στην ΕΕ, τονίζει ο Περισσός

Το ΚΚΕ, πέρα από την προσδοκία ότι θα καρπωθεί τη σταθερή πολιτική του αντίθεση συνολικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκει να δείξει στα μάτια των αριστερών ψηφοφόρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ανατρεπτικό αριστερό κόμμα αλλά ένα κόμμα που «σοσιαλδημοκρατικοποιείται ταχύτατα» και μια μελλοντική κυβέρνησή του δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να αμφισβητήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι το ΚΚΕ κατηγορεί όλο και πιο έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες με μια πολιτική που ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, συγκλίνει -παρά τις όποιες διαφορές- όλο και περισσότερο με τη βασική γραμμή που ακολουθεί και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ειδικά στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας από τη μια από τα προεκλογικά μπαλκόνια φωνάζει «Μέρκελ go back» και από την άλλη, όταν βρίσκεται στις Βρυξέλλες ή μιλάει σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζει την Α. Μέρκελ ως ρεαλίστρια πολιτικό η οποία μάλιστα θα συνομιλήσει με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα θέσει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη και θα αποδεχθεί προτάσεις για την αλλαγή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Αυτά, λένε στο ΚΚΕ, όχι μόνο είναι αντιφάσεις, παλινωδίες και «κωλοτούμπες» αλλά είναι και επικίνδυνες απόψεις αφού καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για τον λαό με μια απλή εναλλαγή στην κυβέρνηση.

Στον αντίποδα των παλινωδιών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός τονίζει ότι ο λαός έχει εμπειρία και αναγνωρίζει την σταθερή αντίθεση του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις παραλλαγές της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από όλες τις κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ, λένε στους ψηφοφόρους, με την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και στην ελληνική Βουλή και στους δήμους είχε και έχει σημαντική συμβολή στην ενημέρωση των εργαζομένων και στην αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι αν δεν ήταν το ΚΚΕ δεν θα είχαν αποκαλυφθεί στον λαό μια σειρά από κορυφαίες αντιλαϊκές αποφάσεις όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ και άλλες συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διάφοροι αντιλαϊκοί νόμοι στη Βουλή καθώς και αποφάσεις περιφερειών ή δήμων. Τότε, υπογραμμίζουν με νόημα, που άλλοι (όπως ο ΣΥΝ) προσπαθούσαν να πείσουν τον λαό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη θα είναι παράδεισος, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που είχε και έχει και σήμερα μια αταλάντευτη στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους.

Καλούν τον λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές εκλογές, γιατί όπως λένε τα στελέχη του το κόμμα έχει πολιτική πρόταση ριζικής εναντίωσης σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική «και θα είναι εδώ και την επομένη μέρα των εκλογών είτε αποδυναμωθεί και αποσταθεροποιηθεί η συγκυβέρνηση και ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι. Θα είναι εδώ ακόμα και εάν φύγει η σημερινή συγκυβέρνηση και έρθει μια άλλη του ΣΥΡΙΖΑ που θα κινείται με άλλο μείγμα διαχείρισης μέσα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Σχολιάστε εδώ