Ο Ιρφάν, το… «συμπαγές πράμα» του Χριστόπουλου και ο στρουθοκαμηλισμός της ελληνικής Πολιτείας

Ενδιαφέρουσα ήταν, ωστόσο, η αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου Μιχελογιαννάκη, ο οποίος, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του, σημείωσε ότι: «1) Δεν είναι το ίδιο οι Πομάκοι, οι Ρομά και οι τουρκογενείς. 2) Δεν είναι η μειονότητα ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο μόρφωμα. 3) Η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων και της πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια, σε συνδυασμό με τη ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματός τους στη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία, είναι μερικά από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων», για να καταλήξει –και αυτό είναι το πλέον σημαντικό– ότι: «Τα παραπάνω σημαίνουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία και ανάλυση».

Ναι, η «ευαισθησία» και η «ανάλυση» είναι μάλλον οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να έχει κανείς υπʼ όψιν (όσο διανοούμενος κι αν είναι – και δη προοδευτικός ας υποθέσουμε) όταν επιλέγει για τον εαυτό του τον ρόλο του διαφωτιστή, κυρίως δε, σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας. Και φυσικά το ίδιο –και με περισσότερη έμφαση, θα έλεγε κανείς– ισχύει και για τη στάση της ελληνικής Πολιτείας.

Η δήλωση του πομάκου υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό του Τέρενς Κουίκ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Ιρφάν Μεχμέτ Αλή (δημοσιεύουμε παρακάτω) είναι θα λέγαμε η απάντηση στην προσπάθεια να κουκουλωθεί το ζήτημα από τον Χριστόπουλο και τους συν αυτώ αλλά και προς την ελληνική Πολιτεία, που με την εγκληματική της τακτική να κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, έχει οδηγήσει το ζήτημα σε αυτό το αδιέξοδο.

***

Όλοι Πομάκοι…

«Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος». Ο Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, υποψήφιος στον περιφερειακό συνδυασμό του Τέρενς Κουίκ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε μακροσκελή δήλωσή του, επικαλέστηκε το τραγούδι του Καζαντζίδη για να περιγράψει το πώς νιώθουν οι Πομάκοι στη χώρα τους και πώς τους συμπεριφέρεται η ελληνική Πολιτεία.

Αν το καλοσκεφτείς… είμαστε (σχεδόν) όλοι ΠΟΜΑΚΟΙ σʼ αυτή τη χώρα…

***

Η μειονότητα το τουρκικό προξενείο και οι ευθύνες

«Η μειονότητα στη Θράκη είναι θρησκευτική και όχι τουρκική. Οι παππούδες μας πολέμησαν για την πατρίδα, το χώμα στα πομακοχώρια έχει ποτιστεί με αίμα ελλήνων χριστιανών και ελλήνων Πομάκων. Αδέρφια στη ζωή, αδέρφια και στον θάνατο, εμείς δεν το ξεχνάμε, ας το θυμηθεί και η ελληνική Πολιτεία», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο του τουρκικού προξενείου: «Οι κινήσεις τουρκοποίησης όλων ανεξαιρέτως των μουσουλμάνων είναι γνωστές και προκλητικές εδώ και χρόνια. Το τουρκικό προξενείο, χωρίς κανόνες διπλωματίας, με προπαγάνδα και χρήματα, προσβάλει το ελληνικό κράτος και δεν μιλάει κανείς και όταν τολμήσεις και φωνάξεις για το ποιος κυβερνάει τη Θράκη τελικά θα σε πουν και εθνικιστή. Όχι, οι κραυγές αγωνίας δεν είναι εθνικιστικές, είναι πατριωτικές και δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσει αυτή η ασυδοσία στην περιοχή. Ο Ερντογάν, όμως, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν δεν ήταν τόσο αδιάφορο το ελληνικό κράτος!», υπογραμμίζει.

***

Αριστερός ρατσισμός

Για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς», έκανε λόγο η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μετά τα… απόνερα που δημιουργήθηκαν από την αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σαμπιχά κάλεσε τους «αριστερούς που διέπρεψαν εναντίον μας τις τελευταίες ημέρες στα Μέσα Ενημέρωσης, να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τον αβυσσαλέο τους ρατσισμό».

Όχι, ούτε αυτή μασάει τα λόγια της…


Σχολιάστε εδώ