Ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει Ευρώπη

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας δεν θέλει να χαλάσει τα σχέδια του Γιώργου Προβόπουλου αλλά και των τραπεζών που τον προωθούν. Είναι γνωστό ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας εδώ και καιρό έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Προβόπουλο, που χαρακτηρίζεται «άνθρωπός» του. Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη θέση δεν έχει το κύρος που είχε παλαιότερα, καθώς δεν ασκείται από αυτή νομισματική πολιτική και ο έλεγχος της ΕΚΤ είναι παραπάνω από ασφυκτικός.

Αυτό, λοιπόν, που ενδιαφέρει τον κ. Στουρνάρα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, δεν είναι άλλο από μια θέση στην ΕΕ, και όχι κατʼ ανάγκην Επιτρόπου.

Ο κ. Στουρνάρας έχει χτίσει προσωπικές σχέσεις με τον γερμανικό παράγοντα, που θεωρεί πως στο πρόσωπό του έχει ένα θετικό παράδειγμα ανθρώπου που βοήθησε στην επίτευξη δημοσιονομικής πειθαρχίας στον ευρωπαϊκό Νότο. Ο κ. Στουρνάρας συμβολίζει, λοιπόν, κατά την ομάδα Σόιμπλε, το νέο μοντέλο που προωθείται σε όλη την ΕΕ.

Ένα μοντέλο σιδηράς πυγμής από το Βερολίνο, με τοπικούς όμως εκπροσώπους. Πηγές αναφέρουν ότι ο επόμενος ρόλος του κ. Στουρνάρα θα είναι οπωσδήποτε ευρωπαϊκός και αναβαθμισμένος, πιθανότατα σε φορέα που σχεδιάζεται με στόχο την άσκηση δημοσιονομικού ελέγχου στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι τελικές αποφάσεις για το πού θα πάει ο κ. Στουρνάρας θα παρθούν τον Ιούλιο, ενώ κύκλοι της Κομισιόν αναφέρονται έντονα στο νέο Ταμείο που θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη για τον έλεγχο και την πραγματοποίηση παρεμβάσεων στις οικονομίες των κρατών-μελών ή σε αναπτυξιακό φορέα για όλη την ήπειρο, που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια κονδύλια για την πρόοδο των οικονομιών.


Σχολιάστε εδώ