Μονόδρομος η έξοδος από το ευρώ για την ανατροπή του Μνημονίου

Ομνύοντας υστερικά στο ευρωμάρκο, στην πράξη παραδίδουν τη χώρα στη γερμανική κατοχή, στην ατέρμονη δυστυχία. Η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ, η έκδοση εθνικού νομίσματος, η στάση πληρωμών και η διαπραγμάτευση για την αποπληρωμή του 20% του χρέους, η συνετή διαχείριση της νομισματικής πολιτικής και η γενναία υποτίμηση της νέας δραχμής μέχρι 50% αποτελούν μονόδρομο για την ανατροπή του Μνημονίου και την ελπιδοφόρα φυγή προς τα εμπρός. Το επιστημονικό μας επιτελείο έχει μελετήσει σε βάθος τα οικονομικοπολιτικά δεδομένα για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, τις διαπραγματευτικές τακτικές, την πορεία του πληθωρισμού κ.λπ., τις προβλεπόμενες συνέπειες και, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα βασικά μέτρα πολιτικής.

Η αρχική περίοδος της μετάβασης στη δραχμή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι 14 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων διασφαλίζονται οι τραπεζικές καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, η σημερινή αγοραστική αξία των αμοιβών, η επάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, πρώτες ύλες κλ.π. Η αναλογία ευρώ προς δραχμή θα είναι 1:2, δηλ. 100 ευρώ θα ισούνται με 200 δραχμές. Προβλέπεται η μείωση της ανεργίας σταδιακά κάτω του 10%, γεγονός που συνεπάγεται πάνω από 1 εκατ. θέσεις εργασίας. Μετά τους αρχικούς 14 μήνες προγραμματίζεται η αύξηση των μισθών και συντάξεων, του εισοδήματος των αγροτών και επαγγελματιών κατά 20-30%.

Αναβαθμίζεται η δημόσια υγεία και το κράτος πρόνοιας, η σύνταξη καταβάλλεται το αργότερο σε έναν μήνα, επανέρχεται το εφάπαξ στα πρότερα δεδομένα με ανώτερο πλαφόν τις 100.000 νέες δραχμές (50.000 ευρώ), ενισχύεται το σύστημα οικογενειακής βοήθειας στο σπίτι, όπως και τα ΚΑΠΗ που μετονομάζονται σε Λέσχες Φιλίας. Λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και την προστασία της ελληνίδας μητέρας. Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, όλοι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί στο ΙΚΑ και όλοι οι φορείς πρόνοιας στον ΕΟΠ (Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας). Δημιουργούνται πανεπιστημιακές σχολές υψηλού επιπέδου για τη μαζική προσέλκυση ξένων φοιτητών και ελλήνων πανεπιστημιακών από όλον τον κόσμο με τη μορφή ιδρυμάτων και τη σύμπραξη του κράτους, φορέων, ΟΤΑ και ιδιωτών.

Προστατεύονται οι δανειολήπτες αφού τα δάνεια μειώνονται κατά 50%, καθιερώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για αποδεδειγμένα δίκαιες περιπτώσεις και δημιουργείται Στεγαστική Τράπεζα για αποτροπή πλειστηριασμού κατοικιών, κατά το πρότυπο του Ρούσβελτ το 1936. Για δάνεια άνω των 100.000 ευρώ προβλέπεται αναλογικά μικρότερη διασφάλισή τους, ενώ οι περιπτώσεις θαλασσοδανείων αντιμετωπίζονται δικαστικά. Προωθούνται σύγχρονες αρχές διοίκησης, ενισχύονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις, επισπεύδεται η απονομή της δικαιοσύνης και αποκλείονται οι μεσάζοντες από δημόσιες προμήθειες. Στηρίζεται η εγχώρια παραγωγή και προωθούνται στρατηγικοί τομείς στον ορυκτό, ενεργειακό πλούτο και την εναλλακτική ενέργεια, τον ποιοτικό τουρισμό, τη σύγχρονη γεωργία, τη βιομηχανία τροφίμων, λιπασμάτων, αμυντικών προϊόντων, μηχανολογίας και ανταλλακτικών, ιματισμού και μόδας, φαρμακοβιομηχανίας, τσιμεντοβιομηχανίας και χαλυβουργίας, ναυπηγείων και ναυτιλίας, κατασκευών, μεταφορών και logistics και νέες τεχνολογίες.

Αναζητούνται διεθνή ερείσματα σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας και προωθείται η ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. Διασφαλίζεται η ιστορική ταυτότητα της χώρας με ελληνοκεντρικό προσανατολισμό, χωρίς ιδεοληψίες και ακραίες αντιλήψεις, με στήριξη του πολιτισμού, των τεχνών, του περιβάλλοντος και των παραδόσεων, ενίσχυση των δεσμών με την ομογένεια και προαγωγή της αμυντικής μας ικανότητας. Επιλύεται το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος που δεν έχει αποκτηθεί νόμιμα και τη δημιουργία σώματος δίωξης δουλεμπορίας. Οι νόμιμοι μετανάστες αντιμετωπίζονται με σεβασμό και καθιερώνεται επιλεκτική εισροή ενσωματώσιμων μεταναστών μέχρι 8% του ελληνογενούς πληθυσμού, παράλληλα με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η υπόθεση ότι το Μνημόνιο μπορεί να ανατραπεί χωρίς έξοδο από το θανατηφόρο ευρώ αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτικάντικο ψέμα. Γιατί το ευρώ είναι απόλυτα αλληλένδετο με το Μνημόνιο. Για να μπορούμε να ελπίζουμε, η «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» είναι παρούσα στις ευρωεκλογές με συγκροτημένο, σοβαρό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί να αναζητηθεί στις ιστοσελίδες μας www.drachmi5.gr και www.odosdrachmis.com, στο Facebook, στα φυλλάδιά μας και ειδικότερα στο βιβλίο «Η μετάβαση στη δραχμή».


Σχολιάστε εδώ