ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Επί εννιά χρόνια τα παιδιά του ΕΠΑΛ κάνουν θέατρο, ανεβάζουν παραστάσεις, ασχολούνται με την τέχνη χωρίς καμία βοήθεια. Μόνο με τις δικές τους δυνάμεις και τη συνδρομή των καθηγητών τους. Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού και αντιδήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι είναι υπερήφανος που έχει αυτά τα παιδιά, που έχει αυτό το σχολείο και ανέφερε ότι οι παραστάσεις αυτές απέδειξαν ότι τα ΕΠΑΛ και οι μαθητές τους δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, ούτε υστερούν σε τίποτε από τους «γυαλιστερούς» συναδέλφους τους άλλων σχολείων που απολαμβάνουν πλουσιοπάροχων χορηγιών.

// Το ʼπε και το ʼκανε η πειραιώτισσα διοικήτρια του Αττικού Νοσοκομείου Λίτσα Γιαννακάκου. Ο διαγωνισμός-σκάνδαλο για το ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα που είχε χρεωθεί 6,5 εκατ. ευρώ, αντί για 2 που τα πλήρωσαν άλλα νοσοκομεία, που είχε διενεργήσει η προηγούμενη διοίκηση, ακυρώθηκε και κάποιοι φυσικά το… φέρουν βαρέως! Αυτοί βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του υπουργού Υγείας, προφανώς για να κάνουν τα… παράπονά τους, αλλά φαίνεται ότι δεν βρήκαν ευήκοα ώτα. Άλλωστε η Γιαννακάκου δεν… μασάει και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι.

// Αλήθεια, γιατί έχουν βγει μόνο 2-3 γκάλοπ για τον Πειραιά και έκτοτε «μούγκα στη στρούγκα»; Γιατί όλοι –κανάλια, εφημερίδες– κάνουν γκάλοπ για όλους τους δήμους και για τον Πειραιά, που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αντικειμενικά, αποφεύγουν να κάνουν; Εκτός κι αν έχουν κάνει αλλά δεν τα εμφανίζουν για δικούς τους λόγους. Ποιοι να είναι, άραγε;

// Εκδήλωση για τον Γ. Δαβάκη που κατεβαίνει με τον Μώραλη κάνουν σήμερα κάποιοι φίλοι του. Παρών θα είναι και ο Β. Μαρινάκης καθώς πάντα θυμάται πως ήταν κολλητός φίλος του πατέρα του, του αείμνηστου Μιλτιάδη. Από πολλές πλευρές πάντως ακούγεται πως ο Γ. Δαβάκης έχει σοβαρό ρόλο στον συνδυασμό γιατί εξισορροπεί τα… βαρίδια του!

// Αέρας… Πειραιά στις φοιτητικές εκλογές της περασμένης βδομάδας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η παράταξη Νέα Προοπτική που ίδρυσε ο Όθωνας Μανωλάκος, γιος του προέδρου της ΔΗΡΑΠ Κυριάκου Μανωλάκου και τώρα έχει την ευθύνη της ο μικρότερος γιος, ο Κωνσταντίνος μαζί με τους Δημήτρη Τέλιο, Κωνσταντίνο Μουρούζη, Χάρη Ανάστο και Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη με 316 ψήφους σε σύνολο 900 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 35%). Ακολούθησε η ΕΑΑΚ με 239 ψήφους (ποσοτό 23%) και τρίτη η ΔΑΠ με 137 ψήφους (ποσοστό 14%).

// Τελικά ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος, παρότι ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός τον «έκοψε» επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα της στήλης που ανέφερε ότι «κάτι τρέχει με τον Χρήστου».

Ο Στ. Χρήστου με μία πολύ σοβαρή –ανάλογη με το ήθος του- αλλά γεμάτη αιχμές ανακοίνωση ευχαρίστησε τον Γ. Σγουρό για τη συνεργασία τους μέχρι σήμερα, ενώ δηλώνει ότι θα παραμείνει πάντα μάχιμος και δίπλα στους κατοίκους της Περιφέρειας Πειραιά με τους οποίους έχει «ζυμωθεί» όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύεται.

Την περασμένη Παρασκευή ο Στ. Χρήστου συναντήθηκε με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού του Γ. Κουμουτσάκου κ. Καλογεράκο, τον οποίο ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στην περιφέρειά του και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα θερμή και σχηματίστηκε η εντύπωση πως ο Χρήστου θα στηρίξει την πλευρά Καλογεράκου. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, και αν κάτι τέτοιο συμβεί και στις υπόλοιπες τέσσερις περιφέρειες που ο Σγουρός άλλαξε τους αντιπεριφερειάρχες, ο Κουμουτσάκος θα βρει «συμμάχους» από εκεί που δεν το περίμενε. Οπότε οι εκλογές αποκτούν καινούργιο ενδιαφέρον…

Με το ψηφοδέλτιο Κουμουτσάκου στην Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Κοινότητα Πειραιά) κατεβαίνει και ο Χρήστος Φώης ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με διάθεση να προσφέρει σε θέματα Περιβάλλοντος, καθώς είναι το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται επί χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία.

// Την υποστήριξή της στον Βασίλη Μιχαλολιάκο τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φίλων Εθνικού Πειραιά, επειδή –όπως υποστηρίζει- κατά τη διάρκεια της θητείας του αντιμετώπισε ισότιμα όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν συνταχθεί με τον Μώραλη και είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή δυσχερή κατάσταση του συλλόγου.

// Τη στήριξή του στον γραμματέα της Α΄ Λαϊκής Πειραιά Θ. Γιαννούλη, ο οποίος είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Διάκου στον Κορυδαλλό δήλωσε ότι θα δώσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Κορυδαλλού.


Σχολιάστε εδώ