ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ…

Και βρίσκεται κοντά στην πρωτιά αφού το πρόγραμμα τον ευνοεί, όπως και η πολύ σοβαρή τιμωρία του ΠΑΟΚ για… τους γαύρους στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε τον εξαίρετο προπονητή Γιάννη Αναστασίου (ο οποίος είναι εντελώς αθώος του αίματος…), τα αφεντικά της διοίκησης του Παναθηναϊκού υπέπεσαν σε πολύ σοβαρά λάθη που έβλαψαν την ομάδα της Αθήνας. Θεωρώ σοβαρότατο λάθος του προέδρου Αλαφούζου να δώσει εισιτήρια σε οπαδούς του ΠΑΟΚ να βρεθούν στο γήπεδο Λεωφόρου για τον αγώνα των πλέι οφ. Πίστεψε ότι μετά την ηρεμία στον τελικό του Κυπέλλου, τα καλόπαιδα (φυσικά και του ΠΑΟ) θα παρακολουθούσαν ήρεμα το ματς.

Τα όσα συνέβησαν χρεώνονται στον -άπειρο όπως απεδείχθη- Αλαφούζο. Η δικαστική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε ποινές, παρά το… mea coulpa του μίστερ – ΣΚΑΪ που βέβαια στερείται ουσίας…

Το δεύτερο σφάλμα προέκυψε από τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου. Ο βετεράνος τερματοφύλακας, με πολλά γαλόνια πείρας στους «ώμους» του, έπρεπε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην αφήσει υπονοούμενα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, διότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά ούτε στο γήπεδο της Λεωφόρου βρισκόταν ούτε υπάρχει κάτι σε βάρος του σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Άρα;

Η φάση των πλέι οφ έχει διανύσει ακριβώς το μισό της δρόμο και το ευχάριστο ήταν που μετά τις αλητείες που προέκυψαν στο ΠΑΟ – ΠΑΟΚ, οι πάντες ηρέμησαν. Στην άδεια Τούμπα ο ΠΑΟΚ έπαιξε σοβαρά απέναντι στον ισάξιό του (αλλά άστοχο) Ατρόμητο σημειώνοντας τρία γκολ με τους χαφ της ομάδας. Στο κατάμεστο γηπεδάκι της Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός παίζοντας προσεκτικά και αποφασιστικά, σημείωσε επίσης τρία γκολ σε βάρος του Αστέρα, που έκανε το λάθος να αγωνιστεί «ανοιχτά». Με δυο λόγια, ήταν -η τρίτη αγωνιστική- ήρεμη και συναρπαστική και αυτό αποτελεί ή μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, ή «το όπλο παρά πόδα» μέχρι να προκύψει από τους χούλιγκαν νέα αλητεία.

Επίσης ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι οι τέσσερις ομάδες του τουρνουά το παλεύουν καθοδηγούμενες από ισάριθμους έλληνες προπονητές, ίσως για πρώτη φορά από την καθιέρωση των πλέι οφ. Η παρατήρηση αφιερώνεται (με κάθε σοβαρότητα) στον εντιμότατο πρόεδρο της ΕΠΟ γιατρό Σαρρή. Για τον οποίο διαβάζουμε όλο και πιο συχνά ότι ψάχνει σε… τρεις ηπείρους προκειμένου να ανακαλύψει τον εκλεκτό για την Εθνική μας ομάδα. Το αν θα προσλάβει άνεργο, αποτυχημένο ή τυχοδιώκτη δεν μπορεί αυτή την ώρα να προβλεφθεί.


Σχολιάστε εδώ