επί του πιεστηρίου

Τόσο καλά τα είχαν οργανώσει πάλι οι φωστήρες της οικονομίας. Και είχαν γίνει όλα όχι μόνο στο πόδι αλλά και με παντελή άγνοια των κυβερνώντων για το πώς δουλεύει το σύστημα, που διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις τους ότι μεταρρυθμιστήκαμε και πλέον η χώρα μας λειτουργεί όπως όλες οι άλλες. Ύπνο βαθύ έχουν…

Μια χαρά, όμως, πάμε στην Παιδεία. Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη, από το τέλος… Και, το πιο σημαντικό, βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Ινδονησία, τη Βραζιλία και το Μεξικό. Τα ακούτε, κύριοι ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις, καθηγητάδες των πανεπιστημίων αλλά κι εσείς κύριοι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και βέβαια και εσείς οι δάσκαλοι, που βάζετε τα θεμέλια για τη μόρφωση του κάθε παιδιού; Και δεν μπορούμε να πούμε ότι για τον πάτο που έπιασε η ελληνική Παιδεία φταίει η «τρόικα» και η κάθε κυρία Μέρκελ.

Στυγνός δολοφόνος είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή ευθύνεται για τον πνιγμό των μεταναστών, που προσπαθούν να γλιτώσουν από την πείνα, τη φτώχεια και τις κακουχίες και παίζουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους κορόνα – γράμματα, μήπως και καταφέρουν να περάσουν με τα σαπιοκαραβάκια στη Γη της Επαγγελίας. Θεατής της τραγωδίας… Και δεν περνάει μέρα που να μη χαθούν αθώα πλάσματα. Δεν κάνει τίποτε, ούτε καν για να δυσκολέψει το πέρασμα. Αν ήταν δικά τους παιδιά αυτά που πνίγονται παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή, θα έκλειναν τα μάτια ή θα έκαναν το καθετί για να σταματήσει αυτός ο χαμός; Όσο συνεχίζεται αυτή η τραγωδία, οι επικεφαλής της ΕΕ θα έχουν το στίγμα του αδίστακτου δολοφόνου.

Ονόματα, Θανάση Σκορδά. Ποιοι βουλευτές από όλα τα κόμματα, όπως είπες στη Βουλή, σε έπαιρναν τηλέφωνο και σου ζητούσαν ρουσφέτια για να πάρουν οι δικοί τους καλύτερα πόστα στις λαϊκές αγορές; Και όταν λες από όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβάνεται και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή; Περιμένουμε, κύριε υφυπουργέ, τον κατάλογο με τα ονόματα των βουλευτών που άλλα λένε στη Βουλή και άλλα κάνουν σε συναλλαγή με το γκουβέρνο.

Αυτή κι αν είναι είδηση. Ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που παλεύει μόνος του, έχοντας απέναντί του υποψηφίους με ισχυρότατες πλάτες, δήλωσε ότι είναι κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, εν προκειμένω της ΕΥΔΑΠ. Γιατί, έτσι και πουληθεί, ο κόσμος θα πει το νερό νεράκι…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ