Ενδιαφέρουν

• Από τους υπεύθυνους του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης λάβαμε επιστολή με την οποία μας πληροφορούν ότι ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μαστρονικόλας ουδέποτε υπήρξε επίτροπος στον εν λόγω ιερό ναό, οπότε δεν μπορεί να παραιτήθηκε, όπως είχαμε γράψει από κάτι που δεν ήταν. Σωστά μας διορθώνουν οι υπεύθυνοι του ναού, ο Γ. Μαστρονικόλας δεν ήταν επίτροπος, αλλά μέλος της Ερανικής Επιτροπής από την οποία και παραιτήθηκε, αλλά αυτό νομίζουμε είναι θέμα ήσσονος σημασίας. Το σημαντικό, για μας, είναι ότι ένας πιστός απομακρύνθηκε από την Εκκλησία γιατί τον ενόχλησαν κάποιες συμπεριφορές των ανθρώπων της και η άμεση εμπλοκή τους στις δημοτικές εκλογές. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να απασχολήσει την Εκκλησία και τους υπεύθυνους του ναού είναι οι αιτίες που απομακρύνουν τον κόσμο από αυτήν και όχι αν αυτοί που φεύγουν είναι επίτροποι ή… καντηλανάφτες! Έτσι δεν είναι;

• Έχουν καταλάβει τη διείσδυση του Μαρινάκη στις λαϊκές μάζες οι ιθύνοντες του συνδυασμού του Μώραλη γιʼ αυτό και τον παροτρύνουν να κατεβαίνει όσο το δυνατόν περισσότερες φορές στις γειτονιές του Πειραιά. Την περασμένη βδομάδα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρέθηκε στο Ε΄ Διαμέρισμα και περπάτησε στα Μανιάτικα. Νωρίτερα είχε πάει στα Καμίνια και στο Χατζηκυριάκειο. Σʼ όλες αυτές τις γειτονιές πολλές Πειραιώτισσες της τρίτης ηλικίας ζητούσαν να βρεθούν μαζί του για να… βγάλουν φωτογραφία! Κάποια γερόντισσα μάλιστα στα Μανιάτικα έλεγε πως δεν την ενδιέφερε ο Ολυμπιακός αλλά ήθελε να γνωρίσει τον Μαρινάκη γιατί είχε ακούσει ότι θα βάλει λεφτά στον Πειραιά! Το τι ακούγεται καθημερινά για τον Μαρινάκη δεν λέγεται. Γεγονός πάντως είναι ότι παραμένει ο ισχυρός πόλος του συνδυασμού του Γ. Μώραλη.

• Μαζί με τον Μαρινάκη και τον Μώραλη στα Μανιάτικα και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που είναι μια ζωή δίπλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Εδώ όμως ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος, καθώς έχει μεγαλώσει σʼ αυτές τις γειτονιές και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Άλλωστε βρίσκεται στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο από το 1974, πάντα με παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου και είναι ευρύτερα γνωστός και αγαπητός γιατί ποτέ δεν ξέχασε τους ανθρώπους και τους χώρους που έζησε και δούλεψε από μικρός.

• Πολλή δουλειά κάνει στα Καμίνια για τον συνδυασμό του Μώραλη ο πρόεδρος του Ατρομήτου Χρήστος Σδρένιας. Όλος ο κόσμος του ιστορικού σωματείου έχει συσπειρωθεί γύρω του και περιμένει να τον δει στο δημοτικό συμβούλιο, μια και είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, για να βάλει και τον Ατρόμητο στην… πρώτη γραμμή.

• Ισχυρές παρουσίες όμως στα Καμίνια έχει και ο Μιχαλολιάκος. Από τη μία ο Αντώνης Θεοδώρου που ήδη είναι δημοτικός σύμβουλος κι από την άλλη η πρόεδρος του «Φοίβου» Δήμητρα Γκλεζάκου-Κωνσταντινάκου έχουν πολλές συμπάθειες και πολλούς φίλους και δεν θʼ αφήσουν ούτε μία ψήφο να πάει… χαμένη!

• Από τα άτομα με τη μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά στον συνδυασμό Μιχαλολιάκου είναι η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μαρία Μενενάκου. Εργάζεται εθελοντικά στο Κοινωνικό Ιατρείο και συμμετέχει σʼ όλες τις δράσεις για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Είναι εξειδικευμένη παιδοδοντίατρος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2004. Το προπερασμένο Σάββατο μαζί με πολλά μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά είχαν πάει στον Βόλο και εξέτασαν με την κινητή οδοντιατρική μονάδα «Ιπποκράτης» 200 μικρούς μαθητές Ρομά.

• Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία στον ίδιο συνδυασμό του λέκτορα του Πανεπιστημίου της Νίκαιας της Γαλλίας και καθηγητή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Θόδωρου Κατσικάρου που κατεβαίνει για πρώτη φορά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Για την προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό έχει τιμηθεί με τον Ακαδημαϊκό Φοίνικα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

• Στο Γ΄ Διαμέρισμα (Ν. Φάληρο) ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του έμπειρου εκπαιδευτικού, διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Πειραιά Δημήτρη Δελαπόρτα που κατεβαίνει ως υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μας ενώνει ο Πειραιάς» και στο Ε΄ Διαμέρισμα (Μανιάτικα) της Καλλιόπης (Πόπης) Βλαχουτσάκου, κόρης της καλής συναδέλφου Μαρίας Βλαχάκου, που δηλώνει έτοιμη και ώριμη να βάλει και τη δική της… σφραγίδα στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της γειτονιάς της.

• Ο γνωστός καρδιολόγος Βαγγέλης Πισιμίσης που έχει γράψει… ιστορία στο Τζάννειο με τη σοβαρή δουλειά του, το πλούσιο ερευνητικό έργο και την αστείρευτη προσφορά του σε εκατοντάδες Πειραιώτες θα μετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο του Β. Μιχαλολιάκου. «Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς», έλεγε με σημασία την περασμένη Τετάρτη σε φίλους του.

• Σε κλίμα αντεγκλήσεων, αλληλοκαταγγελιών και αλληλοκατηγοριών έγινε η σύσκεψη των εκπροσώπων των συνδυασμών για την επιλογή των χώρων που θα στήσουν τα προεκλογικά τους περίπτερα, ή τα κιόσκια. Τελικά κατάφεραν και βρήκαν λύσεις με μεγάλη δυσκολία ομολογουμένως. Αντίθετα, ο ραδιοφωνικός χρόνος στο Κανάλι 1 μοιράστηκε ακριβοδίκαια και συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις σʼ ένα κοινό πλαίσιο.


Σχολιάστε εδώ