Δύο αεροπορικά ατυχήματα σε μία βδομάδα!

Το πρώτο συνέβη τη Δευτέρα 5 Μαΐου, στις 13:30, όταν αεροσκάφος CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε προσθαλάσσωση για υδροληψία, ανετράπη στην περιοχή Αγγελοχωρίου Νέας Μηχανιώνας. Το πλήρωμα ευτυχώς διεσώθη χωρίς τραυματισμούς από το εμπορικό πλοίο Thies Maersk, σημαίας Δανίας και επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανετράπη λόγω προβλήματος στον ένα πλωτήρα.

Τι ακριβώς συνέβη, αν ήταν αστοχία υλικού ή ανθρώπινο λάθος, θα το μάθουμε όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το δεύτερο συμβάν σημειώθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, το πρωί, και αφορά αεροσκάφος A-7E της 336 Μοίρας, που και πάλι κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος, απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας, όταν προσέκρουσε… σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ!

Εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πόσο χαμηλά πετούσε ο πιλότος για να «βρει» τα καλώδια της ΔΕΗ… γεγονός που εξόργισε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή για συγκέντρωση των διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων.

Με άλλα λόγια, «τέρμα οι μαγκιές», πριν θρηνήσουμε θύματα…


Σχολιάστε εδώ