Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Μεγάλη κουβέντα για τη συγκρότηση νέου δεξιού κόμματος που θα κινείται μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής έχει ήδη ξεκινήσει. Οι επαφές έχουν πυκνώσει και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για να προχωρήσουν στη σύνθεση. Γιατί αν οι εκλογές αναδείξουν μικρά μπακάλικα, τότε η ανάγκη για ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ θα είναι επιτακτική. Πληροφορίες προσεχώς.

Η κουβέντα γινόταν την Τρίτη μεταξύ θεσσαλών βουλευτών της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής. Θέμα η αποχή σχεδόν όλων των πρωτοκλασάτων υπουργών από τη στήριξη των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών που στηρίζει ο πρωθυπουργός, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Κουμουτσάκο, που τον έχουν αφήσει μόνο του να τα βγάλει πέρα με τον Σγουρό και τη Δούρου. Δεν προλαβαίνω, έχω πολλή δουλειά, συνηθισμένη δικαιολογία υπουργών στις φωνές που τους βάζει ο Σαμαράς. Τα περισσότερα… θεσσαλικά καρφιά στρέφονταν κατά του Πάνου Παναγιωτόπουλου, κάποιος μάλιστα έλεγε ότι ο Πάνος έχει βάλει στο μάτι το υπουργείο Εξωτερικών και λέει ότι το δικαιούται.

Με τις ντομάτες και τα ραπανάκια πήρε ο Σαμαράς, μαθαίνω, τον υπουργό του επί της Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το μπάχαλο με τις λαϊκές. Μόλις ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε αρμοδίως ότι οι νεοφιλελευθέρες επιλογές του Κωστή δεν είχαν καμιά σχέση με τις μνημονιακές επιταγές που επικαλείτο, τον πήρε στο τηλέφωνο και του έριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, άγρια κατσάδα. Καλά, ρε Κωστή, βρήκες προεκλογικά να ανοίξεις θέμα λαϊκών και να μας βάλεις να τσακωθούμε με το ΠΑΣΟΚ; φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός πήρε το μήνυμα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση..

Η τελευταία συνεδρίαση (πριν από εκείνη της Πέμπτης) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας χάνεται στο… βάθος του χρόνου. Ήταν πιθανότατα –καλά καλά δεν θυμούνται και οι βουλευτές– παραμονές ψηφοφορίας για κάποιο από τα αναρίθμητα νομοσχέδια, προαπαιτούμενα κ.λπ. της «τρόικας». Έτσι, την περασμένη Πέμπτη, δεν έλειψαν οι γκρίνιες των βουλευτών ότι «μας θυμούνται όταν μας χρειάζονται, μας ξεχνάνε όταν δεν μας έχουν ανάγκη». Παλαιότερα για τα μέτρα, τώρα για τις εκλογές…

Η θέση που εξέφρασε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Α. Παπαμιμίκος, σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου δεν ήταν έκπληξη για όσους γνωρίζουν καλά τα ενδοκυβερνητικά συμβαίνοντα. Μήνες τώρα επαναλαμβάνει την άποψη αυτή, κόντρα σε εκείνους που ακόμη και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επέμεναν ότι η οργάνωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πολιτικά. Η υπόθεση ωστόσο αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν έχουν βάση αληθείας οι πληροφορίες ότι ο κ. Παπαμιμίκος πιστεύει πως τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη δράση της Χρυσής Αυγής δεν επαρκούν για να καταδικαστούν οι βουλευτές της από τα ελληνικά δικαστήρια.


Σχολιάστε εδώ