Συνεχίζει ακάθεκτο το DEB

Οι εκπρόσωποί του επισκέφθηκαν πριν από μερικές μέρες τα χωριά Κιμμέρια και Εχίνο, στο πλαίσιο των προεκλογικών τους περιοδειών. Η αφορμή, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ήταν θρησκευτικές εκδηλώσεις. Έτσι, ο Οζάν Αχμέτογλου, εκπρόσωπος του DEB στην Ξάνθη, συμμετείχε στην προσευχή της Παρασκευής (ναμάζ) στο τζαμί των Κιμμερίων, ενώ την επομένη παραβρέθηκε σε εκδήλωση χάτιμ που πραγματοποιήθηκε στον Εχίνο.

Ο Αχμέτογλου επεσήμανε ότι η συμμετοχή του κόμματος στις ευρωεκλογές έγινε για «να ακουστεί η φωνή της μειονότητας» και πως «είναι μια ευκαιρία για να ακουστούν τα επί πολλά χρόνια ανεπίλυτα θέματά μας».

Παράλληλα, επανέλαβε τη γνωστή «ατζέντα», δηλαδή «θέματα όπως το εκπαιδευτικό, των μουφτειών, το βακουφικό, το θέμα της άρνησης της εθνικής ταυτότητας, όσο και το θέμα της ανεργίας που είναι το μεγαλύτερο θέμα της περιοχής μας» και πρόσθεσε πως γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο τα μέλη της μειονότητας να δώσουν τις ψήφους τους στο κόμμα. «Μαζί είμαστε πιο ισχυροί», υπογράμμισε.

Πέραν βεβαίως από τις επαφές του κόμματος με κατοίκους της μειονότητας, συχνές είναι οι επαφές του και με τους μειονοτικούς υποψηφίους δημάρχους στη Θράκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, με τους αντιπροέδρους Οζάν Αχμέτογλου και Χασάν Χασάν, τα μέλη του ΔΣ του κόμματος Μουράτ Γιουνούς, Ισμαήλ Αχμέτ και Ραμαδάν Ντουμπάν, παρέθεσαν γεύμα προς τους υποψήφιους μειονοτικούς δημάρχους.

Συμμετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αρριανών Σααντετίν Χουσεΐν και Ριντβάν Αχμέτ, ο Δήμαρχος Ιάσμου και υποψήφιος δήμαρχος Ισμέτ Καντί, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιάσμου Ερντογάν Σαΐτ, Μπιλγκέ Φιρχάτ, ο δικηγόρος Τσανέρ Ιμάμ, ο δήμαρχος Μύκης και υποψήφιος δήμαρχος Μουσταφά Τσουκάλ και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, Μουσταφά Αγκά και Ριντβάν Ντελή Χουσεΐν.

Στο γεύμα παραβρέθηκαν ο σύμβουλος του Τσαβούς Αϊντίν Αχμέτ καθώς και ο νομικός σύμβουλος του DEB Ραΐφ Ουστά.

Μιλώντας, ο Τσαβούς τόνισε πως το κόμμα συνεχίζει τις προσπάθειές του να γίνει μέλος σε διεθνείς φορείς -πέρυσι έγινε μέλος της γνωστής και μη εξαιρετέας Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Λαών (FUEN).

Ενδιαφέρουσα η επιλογή της λέξης, απευθυνόμενος στη στάση που πρέπει να κρατήσει η μειονότητα απέναντι στο DEB. «Η μειονότητα είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει το κόμμα μας»…

Από την πλευρά του ο Αχμέτογλου επεσήμανε ότι «οι μειονοτικοί υποψήφιοι που κατεβαίνουν με άλλα κόμματα δεν έχουν καμία πιθανότητα να εκλεγούν, για αυτό όλες οι δυνάμεις της μειονότητας θα πρέπει να ενωθούν υπό τη στέγη του DEΒ».


Σχολιάστε εδώ