Μπαμπούλας οι εκλογές για τους κρατούντες

Οι ακόμα κρατούντες έχουν φάει προ πολλού –ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και μεταφορικά– τα καρβέλια τους. Γνωρίζουν επιπλέον άριστα ότι είναι απεχθείς στους πλείστους Έλληνες και ότι θα καταποντιστούν στις επερχόμενες διπλές εκλογές του τρέχοντος μηνός.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα υποστεί ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ. Και θα υποστεί πανωλεθρία για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι Σαμαράς και Βενιζέλος ψεύδονται ασυστόλως, πολεμώντας ταυτόχρονα τους κύριους πολιτικούς τους αντιπάλους με πρωτοφανή μανία και ασυγκράτητο μίσος. Μανία και μίσος που προδίδουν ουρανομήκη πανικό. Δεύτερον, διότι η ακροδεξιά πολιτική της υπό τον Σαμαρά ΝΔ διέλυσε την αστική τάξη, αποτελούμενη στο πρόσφατο παρελθόν κατά το πλείστον από ΠΡΩΗΝ οπαδούς της, τα δικαιώματα των οποίων, οικονομικά και θεσμικά, συρρικνώθηκαν σχεδόν μέχρις εξαφανίσεως. Και τρίτον, διότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει πάνω από το 50% της μέχρι τούδε δύναμής του, έστω και με τον ενισχυτικό μανδύα της Ελιάς. Συμπέρασμα: Η συγκυβέρνηση θα απολέσει τη ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ πριν να διεξαχθούν εθνικές εκλογές. Εθνικές εκλογές, η διενέργεια των οποίων θα πραγματοποιηθεί απαρεγκλίτως πριν εκπνεύσει το 2014.

Τα… θεάρεστα κατορθώματα της καταρρέουσας συγκυβέρνησης δεν επιτυγχάνονταν εν κενώ. Διέθεταν και διαθέτουν ακόμα (με ελάχιστες εξαιρέσεις μεμονωμένων δημοσιογράφων που προετοιμάζονται δειλά για την υποστήριξη της επερχόμενης εκ διαμέτρου αντίθετης κατάστασης που θα επικρατήσει στη χώρα μας) τη σκανδαλώδη βοήθεια εξωνημένων ΜΜΕ, μιντιακών τε και εντύπων. Άλλο ζήτημα αν αυτή η μόνιμη πλύση εγκεφάλου δεν γινόταν πιστευτή παρά από ελάχιστους ηλίθιους με πατέντα και τους ευεπίφορους ακόμα και σε διάτρητες απειλές. Οι υπόλοιποι Έλληνες και μνήμη έχουν, ιδίως εκείνοι που βιώνουν στο πετσί τους την οικονομική εξαθλίωση, και κρίση και αξιοπρέπεια. Δεν εκλαμβάνουν, επομένως, τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και θα ρίξουν σβουριχτές τις ψήφους τους στις κάλπες.

Κλασικό παράδειγμα χονδροειδέστατης παραχάραξης της αλήθειας η κατόπιν εορτής ομολογία της νυν υποψήφιας της ΝΔ για την Ευρωβουλή Μαρίας Σπυράκη ότι η κυβέρνηση, στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, έφερνε με ειδικό αεροπλάνο χρήματα από την Ιταλία, επειδή είχαν χρεοκοπήσει οι ελληνικές τράπεζες. Το γνώριζε, όπως και όλοι οι συνάδελφοί της στο Mega, και το αποκάλυψε για να… σώσει το έθνος! Το αποκάλυψε μάλιστα αιφνιδίως τώρα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, προκειμένου να ξανασώσει το έθνος, δηλαδή τον Σαμαρά! Το αμαρτωλό αυτό κανάλι, με τον ανεπίληπτο και ειλικρινέστατο Πρετεντέρη ουσιαστικά επικεφαλής, ομνύει στη… φιλοπατρία! Ο εν λόγω κύριος ήξερε από καιρό ότι το ψευδεπίγραφο «πρόγραμμα σωτηρίας» οδηγεί σε αδιέξοδο, γεγονός που το είχε καταπιεί αμάσητο, ενώ το Mega προπαγάνδιζε το εντελώς αντίθετο.

Το Mega οργιάζει ακατάπαυστα με διάφορους δημοσιογράφους του, υποτίθεται πεπειραμένους στο επάγγελμα, όπως ο Δημήτρης Καμπουράκης. Ο οποίος τη Δευτέρα 28 Απριλίου αναρωτήθηκε «γιατί ο Μανώλης Γλέζος δεν έθεσε το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, όταν ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ». Το διάβασα, επειδή δεν παρακολουθώ ποτέ πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές. Διάβασα φυσικά και την ακόλουθη απάντηση συντάκτη της «Αυγής» με τα αρχικά Κ.Π.: «Αν είχε καλέσει τον Μ. Γλέζο, κατʼ αρχάς θα τον διόρθωνε. Ήταν ευρωβουλευτής της ΕΔΑ που συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ». Από εκεί και πέρα θα του έλεγε ο οποιοσδήποτε γνωρίζων: «α) το 1985 δεν είχε γίνει η ενοποίηση των Γερμανιών, οπότε νομικά ήταν πρόωρο να τεθεί, β) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πολιτικά δεν ήταν ώριμο για το αίτημα και γ) ότι ως ευρωβουλευτής δεν θα περιοριστεί στις γερμανικές οφειλές, αλλά θα μιλήσει για την Ευρώπη των λαών και των πολιτών, για μια Ευρώπη που δεν θα είναι υπάλληλος των τραπεζιτών ή ουραγός των ΗΠΑ».

Ο συντάκτης της εφημερίδας προσθέτει ότι τα τελευταία τα είπε ο Μ. Γλέζος στο διαδικτυακό ραδιόφωνο των εργαζομένων της ΕΡΤ ertopen.com και η αφεντιά μου απορεί με την τζούφια φαεινή ιδέα τού εν προκειμένω επιπολαίως απροπαράσκευου Δ. Καμπουράκη. Εξάλλου ανάλογη είναι και η επίδοση αρκετών συναδέλφων του που γράφουν σε μεγάλες εφημερίδες. Και δεν εννοώ τους συνειδητά στρεψόδικους αρθρογράφους που ασκούν το… λειτούργημά τους –δεν είναι όλοι, αλλά αρκετοί– στις ίδιες μεγάλες εφημερίδες. Αυτοί ανήκουν σε άλλη κατηγορία που δεν κατονομάζω αφού υπονοείται.

Οι επικείμενες εκλογές είναι μπαμπούλας για τους κρατούντες, ή σκιάχτρο για να διώχνει τους ψηφοφόρους από τις κάλπες τους. Και οι εκλογές αυτές θα αποδειχθούν μπαμπούλας ή σκιάχτρο, επειδή η συγκυβέρνηση γνωρίζει ήδη από μυστικές δημοσκοπήσεις τι την περιμένει. Απογοητευτικό για τα μέλη της και ελπιδοφόρο για τους αντιπάλους της και κυρίως για την ταλαίπωρη πατρίδα μας και τους πολλαπλώς καταδυναστευόμενους Έλληνες.


Σχολιάστε εδώ